7718
18:06 16.112018

Депутати Ужгородської районної ради звернулися до Президента України. ФОТО

Політика 2250

16 листопада відбулася двадцять восьма сесія Ужгородської районної ради. На ній народні обранці підтримали звернення до Президента України стосовно скасування постанови Кабінету Міністрів України щодо підвищення ціни на газ для населення. У зверненні депутати наголосили на тому, що вони стають на захист жителів району – своїх виборців з вимогою скасувати це необґрунтоване рішення уряду, адже воно злочинне по відношенню до звичайного громадянина України.

Крім вищезазначеного рішення депутати підтримали багато районних програм на наступний рік, зокрема, це Програми розвитку місцевих автомобільних доріг загального користування, підвищення рівня безпеки дорожнього руху, транскордонної співпраці району, «Шкільне харчування» тощо. Окремий блок прийнятих рішень стосувався сфери охорони здоров’я – це Програми забезпечення лікарськими засобами безоплатно і на пільгових умовах у разі амбулаторного лікування окремих груп населення району та за певними категоріями захворювань протягом 2018-2021 рр., забезпечення виробами медичного призначення ветеранів війни та пільгової категорії населення району, протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами, цукрового та нецукрового діабету, протидії захворювань на туберкульоз, медикаментозного забезпечення нефрологічних хворих, боротьби з онкологічними захворюваннями.

Депутати також внесли зміни до Програми репродуктивного здоров’я населення на період до 2020 року. Змін зазнали і Програми розвитку місцевого самоврядування на 2016-2020 рр., профілактики злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку на 2018-2019 рр., захисту конституційних прав і свобод громадян під час здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях на 2017-2018 рр. та рішення про районний бюджет на поточний рік.

Жваву дискусію викликало питання затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти. Депутат від фракції КМКС Йосип Кантор звернувся до присутніх представників профільної комісії та колег-депутатів із пропозицією слідувати букві закону і вищезгадане Положення узгодити із відповідними законодавчими документами держави у мовному питанні. Пан Йосип закликав не порушувати права кандидатів на відповідну посаду. Ряд депутатів підтримало слушну думку пана Кантора, а були і такі, що були категоричними і не підтримували цю думку. Жвава дискусія завершилася компромісом – депутати вирішили відкласти це питання до наступної сесії і попросили представників профільної комісії доопрацювати дане Положення.

 

З приємних для всіх питань, які не тільки одноголосно підтримали депутати, а й викликали аплодисментами залу було питання присвоєння звання «Почесний громадянин Ужгородщини». За визначні особисті заслуги у соціально-економічному та культурному Ужгородського району, активну громадську діяльність звання присвоїли Гіді Ендре Ференцовичу – художнику, майстру художньої кераміки, Лакатошу Йосипу Людвиговичу – менеджеру приватного сільськогосподарського підприємства «Ласточка» та Підгорній Марії Петрівні – заступнику головного редактора комунального підприємства «Газета «Вісті Ужгородщини». Офіційна церемонія присвоєння звання відбудеться на наступному сесійному засіданні.

Насамкінець громаді було представлено нового військового комісара Ужгородського ОМВК Ігоря Михайловича Тищука, який подякував за довіру і пообіцяв відповідально ставитися до посадових обов’язків та звернувся до депутатського корпусу з проханням підтримувати керовану ним установу для загального блага всіх громадян району.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах