7936
17:01 14.122018

Берегівські народні обранці прийняли головний фінансовий документ 2019 року

Політика 2136

У п’ятницю, 14 грудня, депутати Берегівської міської ради погодили бюджет міста на наступний рік. На засіданні 37 сесії були присутні 18 депутатів.

Традиційно, на початку засідання депутати мали змогу виступити зі своїми зверненнями. Цього разу депутатське звернення базувалося на колективній скарзі жителів однієї з багатоповерхівок міста, які просили вирішити питання несанкціонованого масового зливу каналізаційних стоків у русло каналу річки Верке, що біля їхнього будинку. Через це жителі п’ятиповерхівки страждають від страшенного смороду і просять міську владу втрутитися та вирішити ситуацію.

Опісля народні обранці перейшли до розгляду питань порядку денного. Вони одноголосно підтримали визначення розміру плати за тимчасове користування місцем для розташування об’єктів зовнішньої реклами. Так, після прийняття рішення в Берегові буде диференційований підхід до плати за рекламні конструкції – в центрі буде одна ціна, в середній зоні трохи менше, а на окраїні міста значно дешевше. Щодо сум, то біл-борд розміром 3 на 6 метрів в самому центрі міста вартуватиме 4 тисячі гривень на рік, 3 тис 600 та 2 тис 400 грн відповідно в інших локаціях.

Крім того, депутати погодили ряд соціальних, культурних та освітніх програм. Серед них: затвердження списку видатків на розвиток міста на 2019 рік, підвищення рівня обслуговування громадян та якості надання послуг з реєстрації місця проживання, внесення змін до програм «Ромське населення» та «Профілактики злочинності на території Берегова».

Звісно, основним питанням сесії стало прийняття бюджету на наступний рік в загальній сумі понад 271 млн грн. Місто поставило перед собою амбітну мету – заробити понад 147 млн. власних доходів, вклавши їх у розвиток, будівництво, благоустрій та освіту Берегова.

Освіта. У 2019 році на освітню галузь буде спрямовано 107,0 млн грн, з них на заробітну плату з нарахуванням для працівників освіти 87,4 млн грн, на енергоносії – 9,3 млн грн. Понад 1,5 млн грн передбачено на утримання позашкільної освіти, 6,7 млн грн на утримання школи естетичного виховання, 1,6 млн грн – капітальний ремонт закладів освіти.

Культура. Видатки по галузі складуть 3,5 млн грн, з них на зарплату для працівників культури 2,5 млн грн, на енергоносії – 0,5 млн грн.

На підтримку спортивної галузі передбачено 1,1 млн грн, з них на утримання дитячої спортивної школи – 0,9 млн грн та на розвиток фізичної культури і спорту – 0,2 млн грн.

Соціальний захист населення. В цілому 86,6 млн грн буде витрачено на соціальну сферу міста, з них 81,0 млн грн – субвенції з державного бюджету. За рахунок власних надходжень 3,3 млн грн спрямовуються на підтримку міського територіального центру та 1,5 млн грн на виконання програм соціального захисту населення (в тому числі на матеріальну допомогу малозабезпеченим верствам населення).

Благоустрій та будівництво. На благоустрій міста спрямовується 11,4 млн грн, для будівництва та реконструкції об’єктів житлово-комунального господарства – 4,8 млн грн, на утримання доріг (поточний та капітальний) – 16,4 млн грн.

На діяльність у сфері екології та природоохоронні заходи з міського бюджету спрямовуються 1,2 млн грн.

Майже всі питання порядку денного були схвалені депутатами одноголосно. На цій оптимістичній ноті закрили останню сесію цього року.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах