7949
13:26 19.122018

Депутати Берегівської райради вручили ключі від нових квартир дітям-сиротам та затвердили бюджет на 2019 рік. ФОТО, ВІДЕО

Політика 1848

Вчора, 18 грудня, депутати Берегівської районної ради провели останню сесію 2018 року. На розгляд депутатського корпусу винесли в основному програми, що потребували затвердження певних змін та головний фінансовий документ – бюджет.

Одразу на початку пленарного засідання відбулася приємна подія – передача двох однокімнатних квартир дітям-сиротам, які перебували на квартирному обліку. В.о. начальника служби у справах дітей Берегівської РДА Анатолій Німець зауважив, що це вперше за роки незалежності України надана державна субвенція для придбання житла дітям-сиротам. Загалом на обліку РДА перебувало 4 особи, які потребували такої допомоги. Двом з них придбали житло трохи раніше.

В ході роботи сесії депутати погодили Програму будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування у Берегівському районі на 2018-2020 роки; Програму матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони Берегівського району на 2019-2020 роки та присвоїли Косонському ліцею з угорською мовою навчання імені Араня Яноша.

Депутати одноголосно підтримали бюджет району у сумі 442 млн 630 тис. грн. Зауважимо, що близько 60 % сільських рад Берегівського району є дотаційними. Йожеф Шін, голова Берегівської районної ради зауважив, що прийнятий бюджет є реалістичним та відповідатиме фактичним надходженням.

Іштван Петрушка, голова Берегівської РДА додав, що бюджет наповнений багатьма новими моментами стосовно життя Берегівського району. Так, з 1 січня сільська медицина переходить на новий етап і фінансування надходитиме через Національну службу здоров’я України, тобто амбулаторії отримуватимуть кошти централізовано з Києва. Зауважимо, що у Берегівському районі наступного року збудують дві нові амбулаторії, а вже незабаром мають надійти новенькі автомобілі та потрібне обладнання.

Крім того, на бюджет вплинули і запроваджені на державному рівні зміни у сфері освіти. Адже для потреб «Нової української школи» потрібно закупити нові парти та дидактичний матеріал.

Остання сесія року принесла приємні сюрпризи й депутатам. Так, Ласло Молнару вручили грамоту Закарпатської обласної ради за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток краю, сприяння зміцненню позитивного іміджу Закарпаття.

Додамо, що днем раніше Берегівщину відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп. Під час зустрічі з керівництвом району сторони обговорили питання транскордонного співробітництва, зокрема у сфері освіти та охорони здоров’я. Сподіваємось, що такі перемовини підуть на користь жителів району та вже на наступних сесіях депутати обговорюватимуть нові проекти.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
Всі новини