8251
17:57 27.022019

Представник Посольства Японії в Україні ще не бачив цвітіння ужгородської сакури

Політика 2171

Сьогодні, 27 лютого, заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас зустрівся з головою політичного відділу і Першим секретарем Посольства Японії в Україні Дайсуке Мінаміно.
Японський дипломат перебуває на Закарпатті не вперше – він відвідував область і з робочими візитами, і як турист. Цього разу гість цікавився перебігом виборчого процесу в регіоні і перспективами поглиблення двостороннього співробітництва, повідомив “Карпатському об’єктиву” прес-центр Закарпатської ОДА.
– Японія активно підтримує процеси демократизації та реформ в Україні, тому не залишає поза увагою й нинішній виборчий процес, – зазначив Дайсуке Мінаміно. – Ми активно спілкуємося з цього приводу у Києві, однак неможливо побачити цілісну картину, не відвідавши регіони.
Перший секретар Посольства Японії також розповів про зацікавленість його країни у співробітництві з Закарпаттям, наголосивши, що у цьому напрямку регіон відчутно прогресує.
– Перш за все, я маю на увазі співробітництво в економічній галузі та в напрямку зовнішніх інвестицій, – додав дипломат. – На Закарпатті давно й успішно функціонує один із японських промислових гігантів.
Йшлося про одне з найбільших підприємств краю – завод «Ядзакі», який відкрили 15 років тому за участі тодішнього голови облдержадміністрації Геннадія Москаля.
Дайсуке Мінаміно зазначив, що про обласний центр Закарпаття дуже добре знають в Японії, адже Ужгород є своєрідною столицею сакур в Україні – дерева-символа країни вранішнього сонця.
– Ми раді чути такі схвальні відгуки про наш край від представників інших держав. Дійсно, з Японією Закарпаття пов’язують не лише сакури, але й давня економічна співпраця, інвестиційні та культурні проекти. Впевнений, що спільні напрацювання стануть основою і для подальшої співпраці, – підкреслив Ярослав Галас. Він принагідно запросив японського гостя на весняний «Сакура-Фест», адже, як виявилося, пан Мінаміно попри неодноразові візити на Закарпаття жодного разу не застав період цвітіння сакури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах