8521
20:37 2.042019

На Закарпатті узгодили порядок денний 14-ї сесії облради

Політика 2417

Сьогодні, 2 квітня ц.р, відбулося засідання президії облради, на якій підбито підсумки роботи комісій, проаналізовано зауваження та ініціативи депутатів, узгоджено пропозиції до порядку денного 14 – ї сесії.

У засіданні, яке скликав і провів голова облради Михайло Рівіс, взяли участь його перший заступник Йосип Борто та заступник – Петро Грицик, керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець, голови постійних комісій і представники депутатських фракцій.

Члени президії зосередили увагу на детальному обговоренні цілої низки суттєвих зауважень, слушних доповнень і пропозицій, внесених профільними комісіями на засіданнях до багатьох проектів рішень, пропонованих до порядку денного 14 –ї сесії. Здебільшого вони стосувалися бюджетних питань, цільових, регіональних програм у сфері житлово-комунального господарства, освіти, охорони здоров’я, туризму, майнових і земельних питань.

Президія уважно вислухала науковця УжНУ Владислава Пересоляка, який розповів про те, що є рішення про ліквідацію Закарпатської (Берегівської) геологорозвідувальної експедиції та передачу залишкового майна, в т.ч. і архіву, до ДП «Західукргеологія» у Львові. На його переконання, архівні матеріали є унікальними і вони повинні зберігатися в Державному архіві Закарпатської області.

Голова комісії з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту Віктор Русин вніс пропозицію: підготувати відповідне звернення депутатів облради до Кабміну України про передачу відповідних документів Берегівської геологорозвідувальної експедиції до Державного архіву Закарпатської області. Бо наукові організації та різні структури краю повинні мати доступ до інформації про геологічні і тектонічні процеси, зсуви грунту, корисні копалини, мінеральні та геотермальні, прісні води, аби запобігати катастрофам та ефективно використовувати надра Закарпаття.

Михайло Рівіс вніс слушну пропозицію включити до порядку денного невідкладні питання. Серед них – Звернення Закарпатської облради до вищих органів державної влади: щодо скасування станційного збору з учасників бойових дій, а також про відновлення диференційованих за періодами часу тарифів на електроенергію для непобутових споживачів. Адже, як наголосив очільник облради, депутати відповідальні за дитсадки, інтернати та інші бюджетні заклади, а тому використання електроенергії за «нічним тарифом», при якому вдавалось економити значні фінансові ресурси із бюджетів всіх рівнів, необхідно повернути.

Окремі питання потребують довивчення у профільних комісіях і доопрацювання у відповідних структурних підрозділах ОДА.

Цікаві думки висловили депутати Йосип Борто, Петро Грицик, Денис Ман, Василь Кошеля, Роман Шніцер, Чаба Пейтер, Карло Резеш та ін.

Врахувавши доповнення та пропозиції, члени президії рекомендували внести до порядку денного14 –ї сесії доопрацьовані проекти рішень.

Прес-служба облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах