8584
15:10 18.042019

Десять нових автобусів для Ужгорода та зняття з розгляду скандальних земельних питань

Політика 3410

18 квітня відбулося друге пленарне засідання чергової XXXV сесії Ужгородської міської ради. Розпочалося воно з привітань. Міський голова нагородив почесними грамотами спортсменів.

За високі спортивні досягнення на чемпіонаті України з військово-спортивних багатоборств, що проходив у Харкові 12-14 квітня, нагородив грамотами членів збірної Закарпатської області – майстра спорту, чемпіона України Василя Морквича, кандидата у майстри спорту, бронзового призера України Павла Лата та їхнього тренера – майстра спорту, бронзового призера України Степана Молнара.

Відтак депутати взялися за розгляд порядку денного. Найперше – виділили низку грошових допомог малозабезпеченим мешканцям міста. Відтак матеріальну допомогу, зокрема на лікування отримали кілька десятків ужгородців.  Підтримали й зміни до Програми благоустрою міста Ужгород на 2018-2022 роки, а також зміни до Програми економічного та соціального розвитку м. Ужгорода на 2019 рік.

Також на цій сесії Ужгородської міської ради депутати проголосували за низку рішень, аби перетворити комунальні медичні заклади: ужгородську міську центральну клінічну лікарню, міську дитячу лікарню, пологовий будинок та поліклініку в некомерційні комунальні підприємства. Також затвердили передавальні акти комунальних закладів, створили юридичні особи публічного права – комунальні некомерційні підприємства «Ужгородський міський пологовий будинок», «Ужгородська міська поліклініка», «Ужгородська міська дитяча лікарня», «Центральна міська клінічна лікарня» Ужгородської міської ради, затвердили їх статутний капітал, визначили, що новостворені комунальні некомерційні підприємства є правонаступниками усього майна, всіх прав та обов’язків комунальних медичних закладів. Також прийнятими рішеннями уповноважили управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради на оголошення та проведення конкурсу на зайняття посади керівників новостворених підприємств, призначили головних лікарів медзакладів виконуючими обов’язки головних лікарів-директорами комунальних некомерційних підприємств.

– Ці зміни дуже важливі у рамках медичної реформи. Ми йдемо тим шляхом, що і вся країна. Вже є багато міст, які зробили ці кроки, а ми теж стараємося не відставати. Тож нині створили низку некомерційних комунальних підприємств, – зазначив начальник управління охорони здоров’я Василь Решетар.

Розглянули депутати і низку земельних рішень. Зокрема йдеться про приватизацію земельних ділянок несільськогосподарського призначення шляхом викупу.

Варто зазначити, що скандальний проект рішення, про який писали ЗМІ напередодні сесії, зняли з розгляду, оскільки він не відповідає Генеральному плану міста. Йдеться про поділ земель заводу ПАТ “Модуль М”, який знаходиться на вулиці Миколи Боб’яка. Даний завод побудований ще за радянських часів і відомий багатьом як “Ужгородприлад.

У ЗМІ писали, що депутати намагатимуться поетапно роздеребанити ці землі, фактично поділити територію діючого заводу ПАТ “Модуль М” на 6 земельних ділянок: одна площею 7,2 га – заводу, а решта п’ять, площею майже 6,5 га, – 5-м приватним організаціям. Тож закарпатські спілки учасників бойових дій подали на ім’я міського голови Ужгорода Богдана Андріїва та Ужгородської місцевої прокуратури колективне звернення, в якому просили зняти з розгляду питання.

На завершення сесії міськради депутати підтримали проект рішення про закупівлю рухомого складу комунальному підприємству “Ужгородський муніципальний транспорт”. Предмет лізингу – 10 міських автобусів з низьким рівнем підлоги, із пасажиромісткістю не менше 100 осіб. Вартість предмету лізингу – не більше 52 млн. грн., термін поставки автобусів – до 31.08.2019 року.

Відтак, заслухали звіт начальника КП “Ужгородський муніципальний транспорт” Віталія Готру. За його словами, протягом 2018 року нові автобуси перевезли майже 400 тис. пасажирів, 40% з яких пільговики.

– Пасажири оцінили якість, комфортабельність та зручність нових міських автобусів, тому пасажиропотік постійно зростає. Щоденно ужгородські “Електрони” перевозять близько 8 тис. мешканців та гостей міста, – зазначив Віталій Готра.

Наразі підприємство активно розвивається. Щоправда є кілька факторів, які стримують його діяльність, а це – збитковість тарифу на перевезення та відсутність кваліфікованих кадрів.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві стартували районні змагання «Пліч-о-пліч»
15:05
Всеукраїнський турнір із волейболу «Ужгородська сакура» зібрав 8 команд із різних регіонів держави
14:46
На Іршавщині горів гараж з автомобілями, один вдалося врятувати від вогню
14:31
Закарпатські гандболістки здобули «срібло» Першої ліги України
14:15
Триває другий день живописного пленеру «Мукачівська весна – 2024»
14:01
В Ужгороді горів житловий будинок
13:49
Більше 5 років ув’язнення отримав мешканець Мукачівщини, який підпалив будинок дружини через образу
13:23
У Берегові провели підготовчі курси викладачів народних інструментів Закарпаття
12:53
На Тячівщині під час обшуку вилучили у місцевого жителя майже 1 кг наркотиків рослинного походження
12:33
Традиційний турнір ветеранів із мініфутболу пам’яті Василя Турянчика фінішував у Мукачеві
12:10
Всі новини