8886
12:50 31.052019

Берегівські депутати виділили 400 тис грн на компенсацію лікарських засобів за рецептами

Політика 1920

Учора, 30 травня, провели засідання 41-ї сесії Берегівської міської ради VII скликання. На початок пленарного засідання зареєструвалося 17 народних обранців.

Традиційно, розпочали сесію з депутатських звернень. Двоє депутатів міської ради висловили занепокоєність щодо невиконання деяких запитів, які зачитувались на сесіях протягом останніх трьох років, проте так і не зрушились з місця. Серед таких наявних проблем необлаштований місток переходу через канал Верке, що є небезпечним для пішоходів, прокладання системи водопостачання та водовідведення по деяких вулицях. Ці запити датовані 2015-2016 роками.

Крім того, депутати підняли й наболіле питання проїзду великовагового транспорту по вулиці Шевченка. Через постійний проїзд каміонів руйнується історична частина міста – місток біля спортбази та міст біля ресторанного комплексу «Золота пава». Разом з тим, у прилеглих будівлях з’являються величезні тріщини. Міська влада вже розмістила там обмежуючі дорожні знаки, проте ситуації це не змінило. Тож депутати чекають дій і від місцевих поліціянтів.

Після внесення змін до рішень, що стосувалися міського бюджету та міського благоустрою, було інформовано про «Програму компенсації лікарських засобів за рецептами лікарів пільгової категорії населення міста Берегове на 2019». Відтак, компенсація вартості лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування проводиться пільговій категорії населення міста Берегове, за наявності рецепту та чеку за придбані медичні засоби в межах кошторисних призначень, але не пізніше ніж у 30-ти денний термін. Витрати, пов’язані з компенсацією лікарських засобів провадяться за рахунок коштів міського бюджету. Загалом на це виділено 400 тис грн.

Депутати також підтримали рішення щодо надання в оренду транспортного засобу. Відтак, легковий автомобіль Renault Duster, 2019 року випуску, передано Берегівською міською радою в оренду комунальному некомерційному підприємству «Берегівського центру ПМСД» для надання медичних послуг населенню міста Берегове.

Крім цього, під час засідання депутати погодили ряд важливих рішень у різних сферах: бюджетній, містобудування та архітектурі, комунального майна та землевпорядкування.

Завершили сесію на радісній ноті – міський голова Золтан Бабяк привітав депутатів-іменинників та побажав їм наснаги до подальшої роботи.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах