8911
15:47 7.062019

Проблеми з електропостачанням та дорогами: депутати Берегівської райради намагаються вирішити ситуацію. ВІДЕО

Політика 2765

Сьогодні, 7 червня, провели чергову сесію Берегівської районної ради. На початок пленарного засідання зареєструвалося 23 депутати, які одразу приступили до розгляду питань порядку денного.

Депутат від фракції «КМКС – Партія угорців України» Отто Ваш, подав запит до Закарпатської ОДА, департаменту екології та природних ресурсів ОДА і Мужіївської сільської ради. Він попрохав надати інформацію про отримання дозволу ПрАТ «Карпатська рудна компанія» на здійснення діяльності з утилізації рудних відвалів на поверхні Мужіївського родовища та екологічний вплив цих робіт на навколишнє природне середовище району. Зауважимо, що рудні відвали колишнього ТОВ «Закарпатполіметали» у Мужіївському родовищі зі вмістом сульфідних мінералів кольорових металів визнано головною екологічною проблемою усього Берегівського району.

Народні обранці також погодили Програму забезпечення безпеки громадян шляхом виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних злочинів на території Берегівського району на 2019-2021 роки. Додамо, що такого роду програма на території району запровадиться вперше.

Під час роботи сесії внесли зміни й до районного бюджету на 2019 рік. Про це доповіла Олена Ваш, начальник фінансового управління РДА. Так, депутати підтримали збільшення дохідної та видаткової частини районного бюджету за рахунок збільшення коштів медичної субвенції, а саме цільових коштів для медичного обслуговування внутрішньо-переміщених осіб на 39 тисяч гривень. Разом з цим, виділили кошти на різнопланові медичні заходи, забезпечення медикаментами.

Крім того, депутати висловили своє занепокоєння ситуацією, яка виникла через слабкий рівень напруги на одній з вулиць села Чома, Берегівського району. У зв’язку з цим місцеві мешканці не можуть належним чином експлуатувати побутову техніку – вона швидко виходить з ладу, а на її ремонт потрібні значні кошти. Декілька років тому, цю проблему намагалися вирішити шляхом будівництва нової електромережі, однак очікуваних результатів це не дало. Тому депутати звернулися до ПАТ «Закарпаттяобленерго» з проханням встановити трансформаторну підстанцію задля приведення енергопостачання до відповідних норм та стандартів.

Не обійшлося і без «дорожнього» питання. Обласні автомобільні дороги місцевого значення Берегово – Мочола – Чома – Бадалово – Вари – Боржава та Берегово – Кам’янське практично десятиліттями не ремонтувались та не відновлювались, через це окремі ділянки практично стали непридатними до використання. Відповідно до розпорядження голови Закарпатської ОДА кошти для ремонту цих доріг виділені, однак замість потрібних 62 та 68 млн грн. на обидва відрізки автошляху виділено усього 2,5 млн. На жаль, цих коштів не достатньо навіть для ремонту найаварійніших ділянок. Відтак, депутати попросили керівництво області профінансувати необхідні роботи.

Разом з тим, депутати погодили внесення змін до районних програм, заслухали звіти про їхнє виконання та визначили план роботи районної ради на друге півріччя 2019 року.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах