9220
14:54 11.072019

Ужгородські депутати вислухали на сесії скарги громадян та створили посаду радника мера з питань нацменшин

Політика 3154

У четвер, 11 липня, відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Розпочалося воно зі звернення громадян. Кілька десятків ужгородців прийшло на сесію, або вияснити ситуацію, щодо благоустрою своїх будинків. Мова йшла про дахи, які знаходяться в аварійному стані, підвали з водою у багатоповерхівках, а також про відсутність транспортного сполучення між вулицею Загорською та площею Петефі.

Відтак депутати проголосували за електронні петиції, які довключили до порядку денного. Зокрема, більшістю голосів депутати підтримали петицію про встановлення в Ужгороді меморіалу захисникам, загиблим на сході України.

Ще одна стосується заборони у місті цирків за участю тварин.

Оскільки депутати досить багато часу витратили на розгляд скарг громадян, то виникла пропозиція голосувати за проекти рішень пакетом. Утім після обговорення, а також недовіри у деяких депутатів до таких голосувань, народні обранці таки вирішили розглядати кожний проект поокремо.

Перейшовши до порядку денного депутати підтримали кілька рішень про ліквідацію та припинення діяльності комунальних підприємств. Зокрема, ліквідували підприємство зеленого господарства «Агромікс» та припинили діяльність КП «Уж-Фест» шляхом приєднання до комунального підприємства парк культури та відпочинку «Під замком».

Також депутати передали в оперативне управління будівель та господарських споруд кільком садочкам та школам міста. Окрім цього, прийняли у комунальну власність територіальної громади об’єкт державної власності – квартиру на вул. Марії Заньковецької, 7 від Управління Міністерства внутрішніх справ України в Закарпатській області.

Після цього міські обранці прийняли зміни до низки діючих міських програм. Зокрема Програми утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2018-2020 рр., «Програми реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього вуличного освітлення на 2017-2020 рр», «Програми капітального ремонту житлового фонду на 2018-2022 рр».

Відтак збільшили статутний капітал кількох комунальних підприємств міста. Мова про «Водоканал м. Ужгорода» (на 200 000 грн і затвердили його в розмірі 101 млн 696 тис 64,46 грн.),а також комунального підприємства «Парк культури та відпочинку «Під замком» (насуму 300 000 грн та затвердили його розмір у сумі 795 000 грн).

Цікавим видався проект рішення про створення нової посади – радника міського голови з питань нацменшин. Тож спільним рішенням міські обранці підтримали таку ініціативу мера.

Насамкінець міські обранці проголосували за містобудівну документацію.

Наступна сесія Ужгородської міської ради повинна відбутися 25 липня.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини