9400
20:31 29.082019

Верховна Рада призначила нового прем’єр-міністра України та ряд інших високопосадовців

Політика 1813

Сьогодні зранку розпочалося перше засідання Верховної Ради України IX скликання. Уже першого дня Рада призначила Олексія Гончарука прем’єр-міністром України. За ухвалення відповідного рішення проголосували 290 народних депутатів. Парламент підтримав кандидатуру, внесену президентом Володимиром Зеленським.

Олексій Гончарук (35 років), на момент призначення на посаду голови уряду обіймав посаду заступника керівника Офісу президента України Зеленського. У 2001-2006 роках здобув вищу освіту в Інституті права імені князя Володимира Великого Міжрегіональної академії управління персоналом (магістр права). У 2012 році закінчив Національну академію державного управління при президентові України. Також є випускником Aspen Institute Kyiv і kmbs (Києво-Могилянська бізнес-школа). Є магістром державного управління. Гончарук працював юристом на Городнянському заводі продтоварів і в інвестиційній компанії PRIOR-Invest (Київ). У 2008 році став засновником, керуючим партнером та арбітражним керуючим юридичної фірми Constructive Lawyers, яка надає послуги у сфері фінансування та інвестування будівництва нерухомості. У 2009 році очолив всеукраїнську громадську організацію «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам». Обіймав посаду заступника гендиректора Першої Української індустріально-інвестиційної компанії. У 2015-2019 роках очолював Офіс ефективного регулювання (BRDO). У травні 2019 року Гончарука призначили заступником глави Адміністрації президента, де він відповідав за блок економічного розвитку і продовження реформ. З 25 червня він став заступником керівника Офісу президента. Також Гончарук свого часу був радником колишнього міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка і першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

Варто заначити, що Рада також затвердила нового міністра оборони Андрія Загороднюка, за якого проголосувало 314 народних депутатів. На засіданні парламенту він заявив, що одним із пріоритетних завдань є «перетворити українську армію на армію стандартів НАТО». За його словами, необхідно проводити реформи, тому що «маленька червона армія ніколи не переможе велику червону армію». При цьому, сказав Загороднюк, українську армію вже не можна назвати червоною, бо вона серйозно змінилася за останні роки, але потребує ще серйозного реформування.

Арсен Аваков тимчасово залишається на посаді міністра внутрішніх справ під «персональну відповідальність» президента. Про це голова фракція «Слуга народу» Давид Арахамія заявив у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо посади очільника МВС, пише УНІАН.  Він пояснив, що є два питання: бюджету і нацбезпеки, які потребують перехідного періоду. «У нас є бюджет, і потрібен перехідний період, і там є Оксана Маркарова, вона залишається. І є нацбезпека, і там є Міністерство оборони і МВС – ці два міністерства пов’язані з національною безпекою. З Міністерством оборони у нас досягнута домовленість, що міністр Полторак буде підтримувати Андрія Загороднюка, буде допомагати йому… А щодо МВС – Арсен Борисович Аваков теж буде в якості перехідного міністра зараз працювати», – зазначив він.

Народного депутата від «Слуги народу» Руслана Стефанчука обрано першим заступником голови Верховної Ради України. А віце-спікером стала представниця «Батьківщини» Олена Кондратюк, за яку проголосували 318 народних депутатів (за мінімальної необхідної кількості у 226). Окрім неї на цю посаду претендували – Мустафа Джемілєв від «Європейської солідарності», Ірина Констанкевич від позафракційних депутатів та Нестор Шуфрич від «Опозиційної платформи – За життя». За кандидатуру останнього більшість народних депутатів (217) демонстративно проголосували проти.

Окрім того, фракція «Слуга народу» запропонувала обрати Дмитра Разумкова головою парламенту. Інших кандидатур на посаду спікера поки ніхто пропонував. Також у Верховній Раді зареєстровано проекти постанов про надання згоди на звільнення президентом Юрія Луценка з посади генерального прокурора України і про надання згоди на призначення главою держави Руслана Рябошапки на цю посаду.

Засідання Верховної Ради наразі триває.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини