9551
16:10 8.102019

У Закарпатській ОДА підсумували перший етап формування ОТГ в області

Політика 2887

У попередньому номері нашої газети ми вже писали про те, що на черговій сесії Закарпатської обласної ради, 26 вересня, депутати проголосували за перспективний план формування громад Закарпатської області, який налічує 60 ОТГ.

Як зазначив, вже після завершення пленарного засідання облради, директор Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми U-LEAD з Європою Іван Дем’янчук журналістам «Укрінформу»: «Сьогодні відбулася історична подія для Закарпатської області – нарешті обласні депутати проголосували за перспективний план формування територіальних громад Закарпаття на 60 громад. Депутати проголосували за основу перспективного плану, що розроблений експертами робочої групи на чолі з Ігорем Бондаренком, головою Закарпатської ОДА, на 54 громади. А в ході голосування було внесено ще декілька пропозицій від фракцій, які були підтримані. Таким чином, кількість громад у плані збільшилася до 60-ти». 

«Далі очікуємо виклику на консультації до уряду представників усіх тих 60-ти громад, які є у Перспективному плані», – підсумував Дем’янчук.

І ось у п’ятницю, 4 жовтня, у приміщенні прес-центру Закарпатської ОДА відбувся брифінг на тему: «Завершення першого етапу розроблення перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад Закарпатської області» за участі головного архітектора області, начальника управління містобудування та архітектури ОДА Миколи Пігуляка та завідувача сектору ведення Єдиного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, Володимира Бабинця.

Під час брифінгу чиновники підвели певні підсумки вже проведеної роботи, виділивши у своїх виступах найважливіші акценти. 

Так, зокрема, Микола Пігуляк зазначив: «Цей брифінг ми запланували, адже саме управління містобудування та архітектури є уповноваженим структурним підрозділом ОДА за погодженням із центральними органами влади саме у питанні проведення децентралізації. Тому саме на нас покладено проведення всіх цих процесів… 

Ми розділили на три етапи розробку перспективного плану Закарпатської області, і ось перший етап завершився. Всі ці процеси відбуваються в рамках чинного законодавства. Як вам відомо, перший етап тягнувся ще з 2015 року. 

Наступний, другий етап – це буде доопрацювання схваленого обласними депутатами Перспективного плану, що ми зараз, у принципі, і робимо. А далі він надійде на затвердження до Кабінету Міністрів України.

Завершальний, третій етап – реалізація цього плану та внесення змін до нього. Це вже буде проходити без погодження з обласною радою».

Таким чином, маємо сподівання, що при діючій обласній владі етапи децентралізації, а саме формування ОТГ, будуть інтенсифіковані, і ми перестанемо бути аутсайдерами цього процесу.

Юрій КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини