9557
21:01 10.102019

Настав час інвестувати в Закарпаття!

Політика 3225

Стимулювання інвестиційної діяльності, оздоровлення економіки України, інвестиційні паспорти ОТГ та стратегії їх розвитку, індустрія краси та здоров’я, кіновиробництво на Закарпатті обговорюють сьогодні в Ужгороді на інвестиційному форумі «Закарпаття – бізнес в центрі Європи».

У заході беруть участь близько дві сотні представників бізнесу, зокрема й із сусідніх із Закарпаттям областей та країн, торгово-промислових палат, громадських організацій, наукових інституцій, керівники підприємств, дипломати іноземних держав.

В урочистому відкритті, яке відбулося в історико-культурному центрі “Совине гніздо”, взяли участь керівники краю та міста – Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко, обласної ради Михайло Рівіс, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, народний депутат України Андрій Жупанин, генеральний директор Jabil в Україні Сергій Карцев, керівники генконсульств Румунії та Угорщини.

– Настав час інвестувати в Закарпаття! – звернувся до учасників форуму голова ОДА Ігор Бондаренко. – Економіка, що зростає, закарпатський малий та середній бізнес, активна молодь, сприятлива законодавча база – ось передумови та стартові позиції, з якими сьогодні обласна влада готова зустріти кожного інвестора, який приходить в регіон. Наші обласні програми підтримки бізнесу у постійному діалозі з місцевими органами влади дозволяють створити умови для збільшення кількості робочих місць, відкриття нових заводів та розширення існуючих. Ми бачимо великий потенціал у машинобудуванні, в експорті якого Закарпаття займає лідируючі позиції, глибокій деревообробці, легкій та харчовій промисловості, альтернативній енергетиці, а також відчуваємо, як смарт-спеціалізація народжує нову для нас кіноіндустрію з великим потенціалом. Регіон відчуває брак проектів державно-приватного партнерства, а отже перед нами стоїть гостре питання повернути державі статус надійного партнера у реалізації стратегічно важливих завдань. Вже зараз на Закарпатті працюють майже 600 підприємств з іноземними інвестиціями. Про що це каже? Певно про те, що ми маємо імідж інвестиційно привабливого регіону. Сьогодні ми робимо один крок вперед назустріч економічно розвинутому Закарпаттю. Давайте робити такі кроки разом!

Під час форуму, який проходить у форматі презентацій та панельних дискусій, розглядатиметься залучення інвестицій у вирішення екологічних проблем, питання підтримки локального виробництва в регіоні і завоювання довіри споживачів.

Департамент економічного розвитку та торгівлі ОДА презентував інвестиційний портал Закарпатської області на якому розміщено інформацію для інвесторів, суб’єктів малого і середнього підприємництва щодо Європейських програм підтримки бізнесу, інформацію про проекти, що потребують залучення інвестицій, паспорти районів та міст області, про кращі практики бізнесу тощо. Даний сервіс дозволяє акумулювати всі запити інвесторів та активно реагувати на них. Повноцінно ресурс запрацює з 1 листопада цього року, однак вже сьогодні через нього представники бізнесу можуть надавати свої пропозиції.

 

Прес-центр Закарпатської ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини