9601
09:12 25.102019

Відбулося чергове засідання Іршавської міської ради

Політика 2175

На цьому тижні відбулася чергова сесія Іршавської міської ради восьмого скликання під головуванням міського голови. 

У роботі пленарного засідання окрім депутатів міської ради взяли участь начальник виноградівського МРВ УСБУ Полтавський С. О., начальник ДПРЧ-5 Василь Данканич, заступники міського голови, працівники виконавчого комітету міської ради та представники громадськості.

Після затвердження порядку денного, депутати перейшли до розгляду проектів рішень внесених на розгляд сесії.

Першим питанням був заслуханий звіт про виконання міського бюджету за 9 місяців 2019 року від начальника фінансового відділу Оксани Пацкан, який був затверджений депутатами одноголосно.

Далі головним бухгалтером Марією Білей депутатам на затвердження було запропоновано затвердити зміни до розподілу видатків міського бюджету на 2019 рік головними розпорядниками коштів за рахунок змін у межах загального обсягу фінансування, погоджені на бюджетній комісії, які також було прийнято одноголосно.

Також депутатами як і було обіцяно при затвердженні бюджету на 2019 рік було прийнято рішення про виділення коштів першому новоствореному ОСББ у м. Іршава на вулиці Набережна, 6 «ІРШАВА-6» для придбання пластикових вікон у під?їздах та вхідних дверей у розмірі 50 тис. грн.

Надалі депутати затвердили статут Іршавської ОТГ, проектно кошторисну документацію на капітальний ремонт вул. Польова та зміни до програм Іршавської міської ради – «Розвиток спортивно-масової роботи в «Про затвердження бюджетної програми «Збільшення статутного фонду комунальних підприємств Іршавської міської ради ОТГ в 2019 р.»».

Після бюджетних питань до слова був запрошений начальник пожежної частини м. Іршава Данканич В.В., який проінформував депутатів та керівників міськради про кількість та справність пожежних гідрантів, пожежні водойми та можливість під?їзду до них, інфраструктуру та можливість вільного під’їзду до житла спеціальної пожежної техніки і запропонував депутатам вжити заходи щодо усунення порушень. У свою чергу голова міськради в особі начальника ДПРЧ подякував всім робітникам пожежної частини за роботу і допомогу та запевнив, що всі зауваження будуть прийняті до відома та усунуті.

Останніми депутати розглянули низку земельних питань. Зокрема викликали чимало дискусій та не були підтримані питання стосовно надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування Іршавській районній раді вул. Поштовій та провул. Шевченка, 8 (Районна стоматологічна поліклініка).

Також не менш жваве обговорення викликало питання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у користування на умовах оренди строком на 1 рік ТзОВ «Іршава Енерджі» для розміщення панелей сонячної електростанції. Після гострих дискусій та переговорів дане питання більшістю голосів депутатів було підтримано.

Ще одне питання викликало значний спір – про передачу земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій у постійне користування релігійній греко-католицькій громаді Святих Апостолів Петра і Павла м. Іршава. Після роз?яснення настоятеля храму о. Василя Петечука, стосовно того що громада не проситиме більше ділянку для будівництва нового храму, а дана земельна ділянка буде використана за цільовим призначенням і також не буде створено нову релігійну громаду більшість депутатів підтримали дане рішення.

Всі інші питання стосувалися особистих ділянок для ведення сільського господарства та будівництва і були майже одноголосно підтримані депутатами відповідно до висновків земельної комісії, повідомляють Новини Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах