9628
14:55 31.102019

Країни-члени НАТО та Україна останньої хвилини прийняли поправки Угорщини до спільної заяви

Політика 2380

Нагадаємо, що учора Угорщина заблокувала спільну заяву послів НАТО щодо України, яку мала ухвалити Північноатлантична Рада, що перебуває з візитом в Україні. Угорська делегація пропонувала додати у заяву вимогу до України щодо «відновленням прав» угорської меншини на Закарпатті. Однак інші країни НАТО не погодилися на цю пропозицію, тому Угорщина заблокувала підсумкову заяву. Хоча пізніше вони все таки-таки підтримали зауваження угорської сторони.

«Ми бачимо, що наша підтримка угорської громади Закарпаття все-таки дала плоди – наші пропозиції та зауваження взяли до уваги. Так, у нашій спільній заяві зазначена підтримка угорської громади, яку було позбавлено її законних прав. Ми також закликали Україну дотримуватися міжнародних зобов’язань  та висновків міжнародних організацій. Це знову доводить, що Україна має повернути національним меншинам відібрані у них права у освіті та інших сферах життя», – наголосив Міністр закордонних справ та зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто у коментарі МТІ.

Політик також додав, що 150-тисячна угорcька громада Закарпаття й надалі може розраховувати на підтримку уряду Угорщини: «Ми ніколи не пожертвуємо угорцями Закарпаття на вівтарі геополітичних ігор. Угорщина прагне мати хороші добросусідські відносини з Україною та готова до консультацій з новим урядом держави, завдяки яким ці стосунки вдасться знову вибудувати. Ми й надалі вважаємо: новий президент, нова надія!».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини