9713
13:59 27.112019

В Ужгороді відкрили Почесне консульство Латвії

Політика 4714

У середу, 27 листопада, в обласному центрі урочисто відкрили Почесне консульство Латвійської республіки на Закарпатті. Це шосте Почесне консульство в Україні. До цього часу Латвія вже відкрила вже свої представництва в Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Одесі та Чернігові.

Почесним консулом Латвійської республіки в Ужгороді став Юрій Ігнатко. До цього часу 29-річний бізнесмен ніколи не обіймав подібні посади.

В урочистостях взяли участь поважні гості: Надзвичайний і Повноважний посол Латвійської республіки в Україні Юрій Пойканс, керівник групи міжнародної співпраці з Україною Сейму Латвійської республіки Алдіс Адамовічс, Генеральний консул Угорщини в місті Ужгороді Йожеф Бугайла, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС», перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк, міський голова Богдан Андріїв.

– Нині ми перегортаємо нову сторінку історії з нашими європейськими партнерами. Попередньо ми домовилися про те, що наші регіони здійснюватимуть спільну роботу в рекреаційній, туристичній, спортивній та інфраструктурній сферах, – наголосив заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк.

У свою чергу міськи йголова Богдан Андріїв наголосив, що адреса розміщення консульства Латвії в Ужгороді– Православна набережна, 7, а це неподалік від Генерального консульства Угорщини. Тож буде можливість для налагодження контактів та тісної співпраці.

– Сподіваємося, що незабаром в нашого міста з’явиться місто-побратим в Латвії, – наголосив Богдан Андріїв.

Керівник групи міжнародної співпраці з Україною Сейму Латвійської республіки Алдіс Адамовічс розповів, що у планах відкрити у всіх регіонах України консульства Латвії.

– Я хочу підкреслити наші дружні відносини між Україною та Латвією. Всі культурні, економічні та культурні зв’язки будуть продовжуватися. Ми будемо захищати інтереси України на міжнародній арені. Також будемо боротися проти агресії, яка відбувається на Сході України, – наголосив Алдіс Адамовічс.

З відкриттям Почесного консульства Латвії в Ужгороді привітав усіх присутніх Надзвичайний і Повноважний посол Латвійської республіки в Україні Юрій Пойканс.

– Я завжди вважав, що Закарпаття – це унікальна область. Тому вважаю, що тут просто необхідне представництво Латвії. Відкриття консульства – це відкриття нових можливостей для співпраці. Ми поспілкувалися з головою Закарпатської ОДА, мером міста та окреслили певні напрямки для співпраці, – зазначив пан Пойканс.

На завершення заходу Почесний консул Латвійської республіки в Ужгороді Юрій Ігнатко, подякував усім присутнім за довіру та підтримку.

– Серед першочергових завдань консульства – обмін культурними традиціями, спортивними заходами, розвиток туризму, обмін між студентами, а також у планах – залучення інвестицій, – наголосив Юрій Ігнатко.

Свою роботу Почесний консул планує розпочати із популяризації Закарпаття, як туристичного краю.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини