9803
19:10 9.122019

Про можливості для Карпат дискутували очільники західних областей

Політика 3665

У понеділок, 9 грудня, голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко взяв участь у конференції «Співпраця задля розвитку», яка відбулася у с.Плав’я Сколівського району Львівської області в рамках відзначення Дня місцевого самоврядування в Україні.

Відкрив захід організатор заходу – голова Львівської обласної ради, керівник Правління Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Олександр Ганущин.

Першою за програмою відбулася панельна дискусія під назвою: «Міжрегіональна співпраця: кращі практики і перспективи». Її спікерами стали очільники Закарпаття – Ігор Бондаренко та Михайло Рівіс, заступник голови Івано-Франківської облради Сергій Басараб та голова Чернівецької облради Іван Мунтян.

Зазначалося, що Програму підтримки ініціатив місцевих карпатських громад вже два роки реалізовують Львівська, Івано-Франківськa, Закарпатська та Чернівецька обласні ради та «Єврорегіон Карпати-Україна». За цей час 124 інституції успішно реалізували 65 проєктів – від фестивалів до заміни очисних систем. Загальний бюджет на сьогодні складає 19 мільйонів гривень, в тому числі грант – 13,7 мільйонів гривень.

У своєму виступі Ігор Самійлович насамперед подякував керівництву Львівщини за запрошення на такий масштабний захід та можливість презентувати Закарпаття, яке входить до спільної ініціативи чотирьох областей та Асоціації органів місцевого самоврядування і вже активно впроваджує різні проєкти. Також він наголосив на ефективній співпраці ОДА та облради, спрямованій на підвищення рівня якості життя закарпатців.

Після виступів та дискусій очільник Львівщини Олександр Ганущин презентував ініціативу міжрегіональної співпраці «Мале Карпатське коло», а виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин – Програму підтримки ініціатив місцевих карпатських громад.

 

 

Пресслужба ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини