9899
20:37 22.122019

 Сьогодні вибори в 9 закарпатських ОТГ: як відбувалось голосування

Політика 2920

Нині, 22 грудня, у 9 новостворених закарпатських об’єднаних територіальних громадах пройшли перші вибори. Люди обирали собі депутатів рад та голів ОТГ. Дільниці закрились о 20.00, отож розпочато процес підрахунку.

Нагадаємо, вибори сьогодні відбулись у різних областях України загалом у 86 новостворених об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, на Закарпатті волевиявлення відбувалось у Берегівському районі – це Косонівська територіальна громада, у Великоберезнянському – однойменна ОТГ, у Іршавському районі – Довжанська, Зарічанська та Кам’янська громади, у Мукачівському – Горондівська ОТГ, у Свалявському – Керецьківська ОТГ, в Ужгородському – Оноківська та Холмківська об’єднані територіальні громади.

Крім цього, у Полянській ОТГ відбулись довибори депутатів у зв’язку з приєднанням до громади села Солочин.

Відтак кореспонденти «Карпатського об’єктиву» навідались на декілька виборчих дільниць в Ужгородському районі.

Зокрема, на дільниці, котра розташована у просторому приміщенні Холмківської сільської ради представники виборчої комісії повідомили, що голосування проходить спокійно без серйозних ексцесів та порушень. Явка є на їх погляд відносно хорошою. Станом на 16.00 тут проголосувало понад 500 виборців (всього на дільниці їх зареєстровано близько півтори тисячі).

Люди кажуть, що «на вибори йдуть як на свято». Зокрема, пані Наталія розповідає, що нині живе у Мукачеві, однак спеціально приїхала підтримати свого кандидата, оскільки досі прописана тут, у селі Холмок. Вибір пані Наталії одразу підходять зафіксувати двоє молодих людей, які проводять екзит-пол. Фотографуються неохоче…

На дільниці №210572 в селі Оноківці, що знаходиться у відносно невеликому приміщенні сільського клубу вельми людно і навіть трохи тіснувато. За словами голови виборчої комісії люди йдуть цілий день, особливо після служби у церкві. Явка становить понад 900 виборців після 16.00. Всього на цій дільниці зареєстровано більше двох тисяч виборців. Серйозних порушень, станом на цю годину за словами голови виборчої комісії не було.

Водночас як зазначають у Головному управління національної поліції Закарпаття, станом на 13:00 поліцейські отримали сім повідомлень про імовірні порушення виборчого законодавства на виборчих дільницях. Зокрема, мова йде про інциденти в Ужгородському районі. Повідомляється про одночасне перебування в кабінці двох осіб на виборчій дільниці у селі Холмок, а також імовірний підкуп члена виборчої комісії та виборця у селі Сторожниця. Працівники поліції проводять перевірку за даними фактами.

Наразі відомо про явку лише станом на 15.00 в наступних ОТГ: Оноківська ОТГ – 37%, Холмківська ОТГ – 26.7%, Зарічанська ОТГ – 20.43%, Довжанська ОТГ – 23.16%, Кам’янська ОТГ – 30.58%, Великоберезнянська ОТГ – 31.1%.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Всі новини