9984
21:05 10.012020

В ОДА погодили незавершені проєкти та оголосили конкурсний відбір пріоритетних проєктів, що фінансуватимуться у 2020-2021 роках

Політика 2227

Скільки коштів ДФРР передбачено на 2020 рік, які пріоритетні проєкти заплановано реалізувати у найближчі два роки і в яких сферах – йшлося під час засідання регіональної комісії, яку провів в.о.голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко у п’ятницю, 10 січня.

Участь в обговоренні також взяли народний депутат ВРУ Михайло Лаба, заступник голови облдержадміністрації Ольга Травіна, представники облради – депутат Мирослав Білецький та керуючий справами виконавчого апарату Юрій Гузинець, керівники департаментів фінансів, економічного розвитку і торгівлі ОДА, голова громадської організації «Спілка підприємців Закарпаття»   Михайло Гриньо, голова Правління Закарпатського регіонального відділення Українського Союзу промисловців і підприємців Олексій Кіндрат, керівник Великоберезнянської РДА Ігор Шніцер та інші.

Як поінформував начальник управління стратегічного планування та моніторингу соціально-економічного розвитку департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Любомир Багрій, нині визначено перелік перехідних проєктів на 2020 рік, які фінансувалися у попередні періоди. Мова йде про 13 проєктів на загальну суму 105,9 млн грн. Зокрема, 6 проєктів, що заплановано реалізувати цьогоріч, та 7 проєктів, роботи на яких торік не були завершені, але вони є стратегічними для краю, тому є потреба продовжити їх фінансування.
Заплановано також провести додатковий конкурс для реалізації проєктів на суму 150 млн грн, зокрема, в освітній, медичній сферах, покращити спортивну інфраструктуру, а також реконструкцію водопостачання і водовідведення.

Відтак, комісія погодила перелік та терміни подачі проєктів – з 13 по 23 січня. Також відкриває конкурсний відбір на реалізацію проєктів у 2021 році.
– Нам потрібно відійти від латання дірок і підійти виважено та відповідально до кожного проєкту, ефективно використовуючи кошти державного фонду регіонального розвитку. Так ми зможемо вирішити глобальні проблеми області, – підкреслив Олексій Гетманенко.

А народний обранець Михайло Лаба зауважив, що уряд звертає увагу, як кожен регіон працює – такий пиріжок й отримує. Тож за перші два квартали року слід якісно та оперативно підготувати всі необхідні документи, районні ради повинні запланувати 10% видатків з місцевих бюджетів для реалізації погоджених проєктів за рахунок ДФРР.
Насамкінець, Олексій Гетманенко подякував всім за конструктивну роботу, підкресливши, що фінансування проєктів за рахунок коштів ДФРР на умовах співфінансування з місцевих бюджетів дозволить значно поліпшити життя та добробут жителів краю.

Пресслужба ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах