16312
16:05 25.092024

Угорщина готова підтримувати всі промирні ініціативи – Сійярто

Політика 186

Після майже тисячі днів питання вже не в тому, як ми ставимося до війни, а в тому, як можна створити мир. Тому Угорщина готова підтримати всі ініціативи, спрямовані на встановлення миру, щоб покласти край стражданням народу України, наголосив міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у Нью-Йорку. 

На засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому війні в Україні, глава відомства наголосив, що Угорщина безпосередньо стикається з негативними наслідками конфлікту, що триває по сусідству, і їй теж довелося заплатити за це протягом останніх двох з половиною років, незважаючи на непричетність за початок бойових дій.

«Після майже тисячі днів питання вже не в тому, що ми думаємо про війну, а в тому, як створити мир, а точніше, який шлях до миру є найшвидшим, – сказав Сійярто. – Тому що ми вважаємо – мир має бути встановлено якнайшвидше. Тому що чим пізніше настане мир, тим більше людей загине, тим більше сімей постраждатиме, тим більше людей будуть змушені тікати і тим більшими будуть руйнування», – наголосив він. «І ми, угорці, сусіди, не хочемо подальшого руйнування, не хочемо подальших страждань, не хочемо, щоби загинуло ще більше людей, особливо враховуючи, що в Україні проживає значна угорська громада».

«Якщо бути чесними перед собою і не використовувати лише комунікаційні панелі, я вважаю очевидним: те, що вони робили досі, зовсім не спрацювало», — зазначив Сійярто. 

За його словами, поставки зброї не наблизили закінчення війни, збільшення кількості озброєння з обох сторін призвело лише до збільшення жертв і затягування бойових дій. 

Сійярто також висловив занепокоєння щодо постійно зростаючих ризиків ескалації, посилаючись зокрема на відкриті згадки про використання ядерної зброї.

«Ми, угорці, виступаємо за припинення вогню та початок мирних переговорів. Ми, угорці, віримо, що це найшвидший шлях до миру», – сказав він.

«Те, що сталося до цього часу, доводить, що на полі бою немає рішення, є лише мертві люди та руйнування», – додав міністр. 

Він підкреслив, що Угорщина належить до світової більшості, яка виступає за мир, і готова брати участь у будь-якій ініціативі, яка сприяє справі миру.

«І ми сподіваємося, що засідання Генеральної Асамблеї ООН наблизить нас до кінця війни, до миру та до кінця страждань людей у ​​нашому сусідстві», – підсумував він.

 (MTI/hirado.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах