10790
17:35 9.072020

Шість районів та 64 ОТГ – це наша позиція, – голова Закарпатської ОДА

Політика 10892

«Ми, як були, так і залишаємося на позиції 64 ОТГ, які були сформовані у Плані перспективного розвитку об’єднаних громад, і 6-ти районів» , – про це під час брифінгу повідомив голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

За словами голови, усі побажання, зауваження та пропозиції громадян облдержадміністрація передала відповідним центральним органам влади.

А вже всі крапки над «і» має розставити Парламент і Уряд. 

– Якщо з об’єднанням громад і є конфліктні ситуації, то вони пов’язані з відсутністю єдиного бачення між двома громадами. Варто пам’ятати, що через зміну відповідного закону всі процеси, щодо будь-яких коригувань делеговані тільки Кабінету Міністрів України, тобто ми не впливаємо на ситуацію. Однак всі звернення, які ми отримуємо, ми передаємо на Кабмін, щоб там врахували волевиявлення і позицію громадян. Гостре і болюче питання, яке обговорюється, стосується шести районів, – Рахівського, у першу чергу. Не буду повторюватися, але зауваження було прийняте. І сподіваюся, що вже у липні ми отримаємо остаточне рішення, яке буде затверджене Верховною Радою України, і Закарпаття матиме 6 повноцінних районів, – повідомив Олексій Петров.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах