1082
18:19 23.062016

На сесії райради депутати Хустщини вирішували долю землі довкола адмінбудинку та говорили про наслідки стихії. ФОТО

Політика 1679

У четвер, 23 червня, відбулося друге засідання четвертої сесії Хустської районної ради.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Першим питанням народні обранці вирішували що робити з ділянкою довкола адмінбудівлі райради. Слід зазначити, що під час попереднього зібрання, яке відбулося ще у квітні, депутати так і не вирішили залишати територію на власному утриманні, чи передати її місту. Тож наразі на голосування було поставлено проект рішення, у якому значилося: «Звернутися до відповідних органів місцевого самоврядування, обласної державної адміністрації щодо надання субвенції з місцевого та обласного бюджетів для проведення робіт із реконструкції території, прилеглої до адмінбудинку Хустської районної ради», тобто фактично «слуги народу» Хустщини залишили територію собі. Слід зазначити, що мова йде не тільки про довколишню ділянку біля районної ради, але й про реконструкцію Монументу Слави, який наразі знаходиться у вкрай занедбаному стані.

Говорили народні обранці і про наслідки стихії, жертвами якої 21 червня стали дев’ять сіл Хустщини.

Наразі, зі слів голови Хустської РДА Назарія Павлія, збитки ще підраховуються, але за попередньою інформацією, постраждали більше двох тисяч дворогосподарствст на теренах району. Тож для компенсації втрат із резервного фонду обласного бюджету Хустщина отримала 500 тисяч гривень. Ще 150 тисяч депутати виділили із районної казни.

Крім того, було прийнято звернення до Верховної Ради та до Кабміну з проханням виділити додаткові кошти для допомоги постраждалим.

Не обійшлося під час засідання без нарікань з боку «слуг народу» на Службу автомобільних доріг в Закарпатській області. Зауваження, до речі, лунали дуже слушні, адже з року в рік автошляхи нашого краю стають не кращими, а гіршими, при цьому ж на їхній ремонт списуються фантастичні кошти.

Заслухали депутати і звіт начальника управління культури і туризму Хустської РДА Івана Пилипця і поговорили з ним про скорочення кількості бібліотек, про відміну плати за експлуатацію будинку культури з боку освітніх закладів району, недостатній розвиток у краї зеленого туризму. У свою чергу пан Іван наголосив, що дякує усім за співпрацю і йде з посади,

оскільки переїжджає на постійне місце проживання до Києва, утім обіцяв не забувати про рідний край і неодмінно повернутися через 20 років.

Бурхливо обговорювалося на засіданні і питання закриття дільничної лікарні у Горінчові, на захист якої виступили територіальні громади чотирьох сіл. Депутати, між іншим, одноголосно проголосували за збереження медичної установи.

Під час сесії було розглянуто й ряд інших не менш важливих питань та заслухано ряд звернень. Цікаво, що це зібрання стало першим, коли «слуги народу» голосували за допомогою електронної системи «Голос».

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах