10914
20:15 11.082020

В Ужгороді відбудеться перше засідання Консультативної ради міських голів

Політика 7002

13 серпня 2020 року о 10:00 год. у сесійній залі Закарпатської обласної ради відбудеться перше засідання Консультативної ради міських голів (міст обласного значення) та сільських, селищних міських голів (об’єднаних територіальних громад) при Закарпатській ОДА.

Засідання пройде під керівництвом голови Консультативної ради, голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова, який розповість про діяльність Закарпатської ОДА у виробленні узгоджених місцевими радами і громадами пропозицій на завершальних етапах розробки Перспективного плану територій спроможних громад та формування укрупнених районів області.

З аналітичною доповіддю щодо проблем у забезпеченні життєдіяльності і розвитку міст обласного значення та сільських, селищних і міських об’єднаних територіальних громад у 1-му півріччі 2020 року з урахуванням викликів, спричинених пандемією коронавірусу COVID-19, виступить виконавчий директор та керівник Офісу реформ Закарпатського РВ АМУ Олег Лукша.

Також з інформацією й викладом проблемних питань, зверненнями та пропозиціями до структур ОДА виступатимуть інші члени Консультативної ради – міські, селищні та сільські голови (ОТГ) Закарпаття.

Нагадаємо, що Консультативна рада утворена розпорядженням голови Закарпатської ОДА за ініціативи Закарпатського РВ АМУ. Ідея утворення Консультативної ради при Закарпатській ОДА обговорювалась, а пропозиція підтримана ще 11 лютого 2020 року на Загальних зборах Закарпатського РВ АМУ. Не виключено, що Консультативна рада на Закарпатті стане першим прикладом в Україні ефективної платформи діалогу державної виконавчої влади в регіоні та органів місцевого самоврядування нового типу – об’єднаних територіальних громад – задля досягнення головної мети децентралізаційної реформи – покращення якості і рівня життя в громадах.

Закарпатське РВ АМУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Малозабезпечені сім’ї Перечинської громади отримали великодні продуктові набори
08:59
Угорські скаути Закарпаття долучилися до екотолоки у Карпатах
08:54
Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США
17:06
На Закарпатті прокуратура передала на ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав – чоловіка судитимуть
16:34
Всі новини