10933
22:59 25.082020

«КМКС» Партія угорців України» висуне своїх кандидатів до участі на місцевих виборах. Фото, Відео

Політика 14377

Таке рішення прийняли делегати на черговому конгресі «КМКС» Партії угорців України», 25 серпня. Під час з’їзду одноголосно погодили участь місцевих організацій політичної партії у виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідно сільських, селищних, міських голів.

Відповідно до статті 217 Виборчого кодексу України висування кандидатів в депутати на посаду сільського, селищного та міського голови місцевою організацією партії відбувається на підставі цього кодексу, статуту політичної партії за рішенням вищого керівного органу партії про її участь у виборах.

8 серпня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого Комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, 1439 перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в усіх 24 областях України.

Як відомо, «КМКС» Партія угорців України» утворилася 17 лютого 2005 року. Її метою є захист прав угорської громади краю та відстоювання їхніх інтересів на політичній арені. У витоків становлення «КМКС» Партія угорців України» стояла однойменна громадська організація, що в перекладі на українську звучить «Товариство угорської культури Закарпаття» (ГО «ТУКЗ – КМКС»). Під такою назвою вона діє й сьогодні. Товариство навіть старше за українську державність, адже було створене ще за часів Радянського Союзу у 1989 році. Минулого року відсвяткували тридцятилітній ювілей організації.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах