11197
08:31 6.102020

Брюссель-Ужгород: онлайн-конференція щодо ситуації закарпатських угорців. ВІДЕО

Політика 5466

Україна та Закарпаття під час пандемії Covid-19 та напередодні місцевих виборів» – онлайн-конференцію на таку тему провели у четвер вдень за участі закарпатських угорських лідерів,  угорських депутатів Європарламенту, провідних політиків ЄС та Угорщини. Організатором та модератором спілкування виступила депутат Європарламенту від Угорщини за списком партії «Фідес» (закарпатського походження)  Андрея Бочкор.

Голова Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) Василь Брензович, щодо епідемічної ситуації на Закарпатті нагадав, що Товариство першим поспішило на допомогу медичним працівникам, які були без належних засобів захисту, спочатку організувавши масштабний благодійний збір, а потім придбавши необхідні засоби, що залишилося осторонь уваги українських мас-медіа.

Він також зазначив, що Угорщина була і залишається країною, яка з усіх сусідніх держав надає найбільшу підтримку Закарпаттю під час пандемії, у співпраці з ТУКЗ-КМКС, яскравим свідченням чого є передача закарпатським закладам охорони здоров’я 50 апаратів ШВЛ на загальну суму 3 мільйони під час візиту міністра закордонних справ Угорщини Петра Сійярто.

Голова Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства, Президент Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Ілдика Орос під час виступу відзначила, що з моменту обрання Володимира Зеленського президентом відбулися кроки назад щодо забезпечення прав меншин, зокрема права на освіту рідною мовою.

Вона також назвала важливим питання визнання закарпатських угорців корінною меншиною в Україні, щоб отримати ті ж права, які надані кримським татарам.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини