11231
19:09 16.102020

У стінах Ужгородської районної ради сьогодні відбулася остання сесія поточного скликання

Політика 7531

Сьогодні, 16 жовтня відбулася сорок друга сесія Ужгородської районної ради VII скликання. На порядку денному було не так багато питань, як зазвичай, але всі вони стосувалися важливих сфер соціально-економічного розвитку Ужгородщини.

          Перед початком роботи 27 присутніх депутатів районної ради, а також запрошені гості, працівники апарату однойменної РДА та представники ЗМІ вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час проведення ООС на сході нашої країни.

          Перейшовши до розгляду питань порядку денного народні обранці досить оперативно приймали позитивні рішення, адже напередодні, – 15 жовтня, пройшли засідання профільних комісій, де керівництво райради та голови фракцій разом із депутатським корпусом узгодили всі питання.  

          Тож, у процесі сьогоднішнього пленарного засідання депутати внесли зміни до кількох важливих медичних програм. Зокрема, без заперечень були прийняті наступні питання порядку денного: «Про внесення змін до рішення районної ради від 14.02.2020 року №635 «Про затвердження фінансового плану Комунального некомерційного підприємства «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради Закарпатської області» на 2020 рік», «Про програму розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради Закарпатської області» на 2020 рік», а також «Про внесення змін до рішення районної ради від 06.12.2019 р. №590 «Про програму цукровий і нецукровий діабет у районі на 2020 рік».

          Далі, і теж без зауважень були затвердені передавальні акти кількох новостворених опорних навчальних закладів району, а також депутати одноголосним рішенням внесли зміни до районної програми «Власний дім» та підтримали зміни меж села Червоне.

          Чергових змін зазнав і районний бюджет. Цього разу саме за рахунок субвенційних коштів, які були розподілені на потреби першої необхідності.

          Крім цього, депутати одноголосно і без зауважень прийняли звернення до центральних та обласних органів влади та правоохоронних органів щодо недопущення виділення Головним управлінням Держгеокадастру у Закарпатській області земельних ділянок без попереднього погодження сільською радою, на території якої планується виділення тієї чи іншої земельної ділянки.

          І, на цьому робота пленарного засідання завершилася. Так, що можна сказати, що каденція депутатів цього скликання Ужгородської районної ради фактично добігла кінця. Звичайно, ще можуть бути засідання і депутатський корпус збиратиметься, але вже, напевно, у позачерговому порядку.

          По завершенню роботи пленарного засідання, для підведення певних підсумків, ми звернулися до заступника голови Ужгородської районної ради та депутата від фракції «КМКС» Партія угорців України  Степана Яновича Мацка за коментарем:

          «Як вам відомо, ця каденція була досить складною через цілий ряд причин загальнодержавного рівня, які не залежали від нас. Проте, я вважаю, що депутатський корпус Ужгородської районної ради поточного скликання справився із поставленими перед ним завданнями.

          Щодо нашої фракції в Ужгородській районній раді, яка складається із 8 депутатів, то можу констатувати, що за ці п’ять років ми системно виступали та підтримували розвиток освіти, медицини та соціальної сфери нашого району і підтримували всі ті конструктивні рішення, які стосувалися покращення життя усіх жителів Ужгородщини.

          І, в цілому, за сприяння нашого товариства та фінансової підтримки угорського уряду за цей час було приведено до ладу, капітально відремонтовано чи збудовано кілька десятків закладів освіти, медицини та культури у нашому районі.

          І, я переконаний, що ця робота буде продовжуватися і надалі, адже наша політична сила вже десятки років працює і продовжуватиме це робити на благо всього Закарпаття».

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах