13005
17:08 29.112021

1 млн грн перевізникам та мінус ще одна зелена зона: результати засідання сесії Ужгородської міської ради

Політика 15779

29 листопада в Ужгороді відбулося друге пленарне засідання чергової сесії міської ради.

Нагадаємо, що 18 листопада сесію не вдалося провести через відсутність кворуму. Цього разу в залі зареєструвалося 36 депутатів. Міський голова Богдан Андріїв оголосив, що сесія повноважна.

Після спільного засідання депутатських комісій міські обранці перейшли до розгляду порядку денного.

Насамперед проголосували за кілька міських програм: стратегію зі створення безбар’єрного простору в Ужгороді на період до 2030 року; Програму надання соціальних послуг населенню м. Ужгорода на 2021–2023 роки. Підтримали й низку звернень щодо надання матеріальної допомоги мешканцям міста на лікування.

До порядку денного внесли й питання про передачу 68 кисневих концентраторів Ужгородському міському центру первинної медико-санітарної допомоги. Ці апарати, закуплені державою, отримають сімейні лікарі Ужгорода для хворих на коронавірус, які можуть лікуватися вдома, але потребують кисневої підтримки або ж пройшли лікування в стаціонарі, виписані додому, але їм ще потрібен додатковий кисень.

Не оминули депутати також питання щодо пільгових перевезень. Нагадаємо: нещодавно в Ужгороді приватні перевізники відмовилися обслуговувати пільговиків. Пояснили це недостатнім фінансуванням програми компенсації за їхній проїзд. Днями пільгові перевезення відновили.

За інформацією міського голови, в Ужгороді є 28 тисяч пільговиків. Для компенсації вартості проїзду, згідно з підрахунками департаменту соціальної політики, перевізникам потрібно 32 млн грн на рік.

Депутати на сесії виділили додатково 1 млн грн на листопад департаменту соціальної політики для фінансування програми компенсації за пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах. Відбулося це за рахунок перерозподілу бюджетних призначень.

Відтак депутати проголосували і за передачу зеленої зони перед кардіодиспансером. Ідеться про земельну ділянку на вулиці Тімірязєва.

Так, проєктом рішення №544 (пункти 1.24-1.25) «Про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам бойових дій» пропонувалося затвердити документацію і передати у власність дві земельні ділянки по 0,0100 га Івану Гутаю та Емілу Гутаю для будівництва індивідуальних гаражів.

– В Ужгороді там, де поставили гараж, з’явиться п’ятиповерхівка. Це зелена зона, там студенти саджали дерева, прибирали. Тому пропоную відмовити, – наголосив депутат Валентин Штефаньо.

Утім депутати відхилили пропозицію і проголосували за цей проєкт рішення.

Варто зазначити, що скандальний проєкт рішення щодо зміни цільового призначення колишньої території заводу «Модуль» загальною площею понад 13 гектарів було знято з розгляду.

Загалом 23 проєкти рішень, які були внесені на розгляд другого пленарного засідання сесії Ужгородської міської ради, стосувалися «земельних» питань.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах