13101
09:25 5.012022

Сійярто поінформував Блінкена про чергове заплановане обмеження прав закарпатських угорців

Політика 7649

Міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив: «Кілька хвилин тому наш колега Ентоні Блінкен, держсекретар США, під час селекторної наради проінформував чотирьох міністрів закордонних справ Вишеградської четвірки, міністрів закордонних справ країн Балтії, а також Румунії та Болгарії про переговори президентів США та Росії, які відбулися 30 грудня.

Як і інші, я подякував нашому американському колезі за інформацію та повідомив, що для нас, угорців, завжди краще, якщо американці й росіяни спілкуються напряму одні з одними. Про це свідчить і наша історія, адже ми завжди втрачали внаслідок усіх конфліктів між Сходом та Заходом.

Я побажав успіхів у продовженні переговорів на високому рівні в січні та запевнив нашого американського колегу, що Угорщина візьме участь у Раді НАТО – Росія на рівні послів.

Водночас я звернув увагу Ентоні Блінкена та колег з Центральної Європи на те, що в той час, як ми відновлюємо транзит природного газу в напрямку України, президент України вніс законопроєкт, який унеможливить угорським лідерам на Закарпатті займати посади в українській адміністрації.

Якщо цей закон набуде чинності, це суттєво обмежить можливості Угорщини підтримувати Україну».

Facebook

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах