13159
10:28 2.022022

Засідання правління Товариства угорської культури Закарпаття провели у Берегові

Політика 35695

29 січня в атріумі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ відбулося перше у 2022-му році засідання Товариства угорської культури Закарпаття (ГО «ТУКЗ – КМКС»). Уже після нього стартують підсумкові річні засідання у всіх осередках організації, які планують провести протягом лютого.

Відкривав захід, через онлайн-зв’язок, голова ГО «ТУКЗ – КМКС» Василь Брензович. Він наголосив на тому, що Україна, та й світ загалом, зараз переживає складні часи, а останні тижні додали ще більше небезпек.

Депутатка Європарламенту Андрея Бочкор теж вийшла на онлайн-зв’язок із присутніми у залі членами ГО «ТУКЗ – КМКС» та зазначила, що ситуація у сучасному світі змінна та рухлива.

«Ось уже два роки ми живемо в тіні пандемії коронавірусної інфекції, яка, тією чи іншою мірою, вплинула на всі сфери життєдіяльності. Зараз у Європейському парламенті активно ведуться дискусії щодо кількох наболілих питань, серед яких російська агресія проти України. Проте перш за все ми маємо усвідомлювати кінцевий результат наших дій», – додала пані Андрея.

Крім того, мова йшла і про роботу «КМКС» – Партії угорців України» в Закарпатській обласній раді, продовження програми економічного розвитку Закарпаття імені Егана Еде та графік культурних заходів, організацією яких із року в рік займається Товариство.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах