13413
16:37 18.032022

Закарпаття відвідали австрійські дипломати

Політика 11295

Австрійські дипломати на Закарпатті: «Ми солідарні з Україною на всіх рівнях: від влади, до громадянського суспільства…».

Закарпаття з робочим візитом відвідали голова кризової групи Посольства Австрії в Україні Александер Байерль та перший секретар і заступник Посла Соня Шраген.

Дипломати зауважили, що Закарпаття та Австрія мають спільну історію, тому дуже боляче сприймають те, що зараз відбувається в Україні. Австрія — серед тих країн ЄС, які з перших днів засудили дії агресора з рф і вболівають та співчувають разом з українцями жителям Маріуполя й інших міст України, де відбувається геноцид мирного населення з боку військових росії. «Ми солідарні з Україною на всіх рівнях: від влади, до громадянського суспільства, неурядових та релігійних організацій. У підтвердження цього акцію допомоги Україні у Австрії назвали “Допомога сусіду”», — розповів Александер Байерль.

У ході зустрічі з австрійськими дипломатами голова облради Володимир Чубірко подякував гостям за підтримку України та за допомогу країнцям, яких прихистила Австрія.

Він також розповів про безпекову ситуацію в області, про кількість тимчасово переміщених осіб.

«У нас було більше часу, щоб підготуватися до захисту області, закарпатців та переміщених осіб. Зараз ми посилено охороняємо всі об’єкти критичної інфраструктури. Офіційно у нас перебуває 180 тис переселенців, справжнє число яких може бути більшим майже удвічі. Щодня тисячі з них перетинають кордон із ЄС залізницею, автомобілями та пішки», — каже Володимир Чубірко.

Голова облради також висловив побажання щодо налагодження співпраці з окремими органами місцевого самоврядування Австрії. Особливо – у плані забезпечення харчовими продуктами тривалого зберігання.

Представники посольства Австрії пообіцяли посприяти у такій комунікації та попросили надати перелік найнеобхідніших речей аби сформувати черговий гуманітарний вантаж для України.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах