ko.net.ua

Закарпаття відвідали австрійські дипломати

Австрійські дипломати на Закарпатті: «Ми солідарні з Україною на всіх рівнях: від влади, до громадянського суспільства…».

Закарпаття з робочим візитом відвідали голова кризової групи Посольства Австрії в Україні Александер Байерль та перший секретар і заступник Посла Соня Шраген.

Дипломати зауважили, що Закарпаття та Австрія мають спільну історію, тому дуже боляче сприймають те, що зараз відбувається в Україні. Австрія — серед тих країн ЄС, які з перших днів засудили дії агресора з рф і вболівають та співчувають разом з українцями жителям Маріуполя й інших міст України, де відбувається геноцид мирного населення з боку військових росії. «Ми солідарні з Україною на всіх рівнях: від влади, до громадянського суспільства, неурядових та релігійних організацій. У підтвердження цього акцію допомоги Україні у Австрії назвали “Допомога сусіду”», — розповів Александер Байерль.

У ході зустрічі з австрійськими дипломатами голова облради Володимир Чубірко подякував гостям за підтримку України та за допомогу країнцям, яких прихистила Австрія.

Він також розповів про безпекову ситуацію в області, про кількість тимчасово переміщених осіб.

«У нас було більше часу, щоб підготуватися до захисту області, закарпатців та переміщених осіб. Зараз ми посилено охороняємо всі об’єкти критичної інфраструктури. Офіційно у нас перебуває 180 тис переселенців, справжнє число яких може бути більшим майже удвічі. Щодня тисячі з них перетинають кордон із ЄС залізницею, автомобілями та пішки», — каже Володимир Чубірко.

Голова облради також висловив побажання щодо налагодження співпраці з окремими органами місцевого самоврядування Австрії. Особливо – у плані забезпечення харчовими продуктами тривалого зберігання.

Представники посольства Австрії пообіцяли посприяти у такій комунікації та попросили надати перелік найнеобхідніших речей аби сформувати черговий гуманітарний вантаж для України.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.