13796
14:45 19.082022

Новопризначений представник МЗС України в Закарпатській області спільно із обласною радою працюватиме над розвитком регіональних міжнародних зв’язків

Політика 9880

Володимир Чубірко познайомився з новим керівником закарпатського представництва Міністерства закордонних справ України в Закарпатській області. З 1 серпня це обласне відомство очолює Іван Лукачук.

На зустрічі йшлося про важливість побудови системи відносин між органами місцевого самоврядування і Урядом. Особливо це важливо для Закарпаття, що межує з чотирма державами Європейського Союзу і НАТО.

Володимир Чубірко розповів про реалізовані проєкти співпраці з країнами-партнерами області, хід виконання діючих рамкових угод та плани щодо розвитку міжнародного співробітництва. Іван Лукачук пообіцяв зі свого боку всіляко сприяти цій роботі, а також налагодженню нових контактів.

Представництво МЗС України відновило діяльність на Закарпатті з 2018 року. Основна його функція – координація роботи Міністерства зовнішніх зносин з органами влади безпосередньо в регіоні. Діяльність представництва поширюється також на інші області Західної України.

– Приємні враження від знайомства з головою. Домовилися про тісну співпрацю, обмін інформацією, повну підтримку всіх пропозицій та ідей від Закарпатської обласної ради на рівні Міністерства та інших органів Центральної влади в Україні. У відповідь отримали обіцянку про підтримку нашої діяльності, – прокоментував Іван Лукачук.

На зустрічі були присутні перші секретарі представництва – Дмитро Керечанин, Лариса Федоренко та заступниця начальника управління міжнародних та регіональних зв’язків Закарпатської обласної ради Уляна Гурчумеля.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах