14062
14:20 28.112022

Віктор Орбан: нам потрібна суверенна Україна

Політика 11342

Прем’єр-міністр Угорщини, заступник голови Центристського демократичного інтернаціоналу (CDI) Віктор Орбан у рамках відеоконференції в суботу взяв участь у засіданні правління міжнародного об’єднання в Панама-Сіті, повідомив речник прем’єр-міністра Берталан Гаваші.

Оцінюючи політичну ситуацію в Європі, Віктор Орбан зазначив, що континент стикається одночасно з кількома викликами: війною в Україні та супутньою економічною кризою, нелегальною й дедалі більш агресивною міграцією, а також поширенням західної неомарксистської ідеології.

Говорячи про війну, урядовець підкреслив, що Європа єдина у своїх прагненнях.

«Найголовніше – аби росія не становила загрози безпеці Європи. А для цього нам потрібна суверенна Україна», – заявив прем’єр-міністр Угорщини.

Водночас він вказав на розбіжності в баченні різними європейськими державами інструментів відновлення миру, особливо в питанні запровадження санкцій. «Ці дебати з Угорщиною будуть і надалі», – зазначив Орбан.

Торкаючись економічних питань, прем’єр зауважив, що короткостроковою метою є уникнення рецесії. За його словами, це можливо для економіки Центральної Європи, але реалізацію цього завдання дуже ускладнить підвищення цін на енергоносії через війну та санкції Брюсселя.

 (hirado.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах