ko.net.ua

Віктор Орбан: нам потрібна суверенна Україна

Прем’єр-міністр Угорщини, заступник голови Центристського демократичного інтернаціоналу (CDI) Віктор Орбан у рамках відеоконференції в суботу взяв участь у засіданні правління міжнародного об’єднання в Панама-Сіті, повідомив речник прем’єр-міністра Берталан Гаваші.

Оцінюючи політичну ситуацію в Європі, Віктор Орбан зазначив, що континент стикається одночасно з кількома викликами: війною в Україні та супутньою економічною кризою, нелегальною й дедалі більш агресивною міграцією, а також поширенням західної неомарксистської ідеології.

Говорячи про війну, урядовець підкреслив, що Європа єдина у своїх прагненнях.

«Найголовніше – аби росія не становила загрози безпеці Європи. А для цього нам потрібна суверенна Україна», – заявив прем’єр-міністр Угорщини.

Водночас він вказав на розбіжності в баченні різними європейськими державами інструментів відновлення миру, особливо в питанні запровадження санкцій. «Ці дебати з Угорщиною будуть і надалі», – зазначив Орбан.

Торкаючись економічних питань, прем’єр зауважив, що короткостроковою метою є уникнення рецесії. За його словами, це можливо для економіки Центральної Європи, але реалізацію цього завдання дуже ускладнить підвищення цін на енергоносії через війну та санкції Брюсселя.

 (hirado.hu)