14156
15:45 13.122022

Мешканці Генерала Свободи таки відстояли на сесії Ужгородської міськради свою прибудинкову територію

Політика 10619

У вівторок, 13 грудня, відбулося перше пленарне засідання чергової сесії Ужгородської міської ради. В сесійній залі зареєструвалося 30 депутатів.

Перед початком сесії склав присягу новий депутат – Віктор Нергеш. Він став наступним за черговістю кандидатом у депутати Ужгородської міської ради за списком «Партії твого міста» – замість Юрія Мандича, який нещодавно помер.

Відтак міський голова Богдан Андріїв привітав спортсменів та вручив грамоти: Максиму Королю – абсолютному чемпіону України з більярдного спорту серед юнаків до 16 років, головному дитячому тренеру Закарпатської області з більярдного спорту, судді національної категорії Сергію Королю та володарці Кубку світу з бодібілдингу у змаганнях фіт-пар, срібній призерці Кубку світу в категорії фітнес-бікіні Наталії Чурило.

Далі депутати перейшли до розгляду порядку денного. Найперше – затвердили Звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Ужгородської міської ради у 2022 році та Звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади за січень-вересень 2022 року.

Після цього внесли Зміни до комплексної Програми профілактики та протидії злочинності в місті Ужгороді на 2021-2023 роки узявши до уваги звернення Ужгородського районного управління поліції. Згідно із проектом рішення, збільшено обсяг фінансування на проведення поточного ремонту будівлі, на придбання спеціалізованого службового автотранспорту, придбання електрокотлів з установкою та генератора.

Також внесли зміни до Програми «Безпека закладів загальної середньої освіти міста на 2022 рік», які передбачають збільшення обсягу фінансування на 120 000 гривень та запровадження цілодобової охорони.

На цьому засіданні депутати затвердили проект рішення про створення «Соціального готелю». Це буде комунальна установа соціального захисту для проживання окремих пільгових категорій населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, має у своєму складі окремі номери (кімнати). Скористатися ним зможуть внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю, особи, які опинилися у складній життєвій ситуації тощо.

Відтак депутати проголосували за надання допомоги на лікування для хворих ужгородців, а також внесли зміни до низки міських цільових програм. Йдеться про Програми благоустрою міста Ужгород на 2023 – 2027 роки; Програми відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних будинків у м. Ужгород на 2018 – 2022 роки; Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2023 – 2025 роки; Програми фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги на їх розвиток у місті Ужгород на 2020-2023 роки тощо.

Насамкінець депутати підтримали проект рішення про передачу у власність ОСББ земельної ділянки по вул. Генерала Свободи 7.

Йдеться про прибудинкову територію із дитячими та спортивними майданчиками, на вулицях Можайського, Генерала Свободи, 8-го Березня.

Річ у тім, що ще із 2007 року забудовник намагався відтиснути ділянку і розпочати там будівництво. Щоразу це не вдавалося через масові протести мешканців. Ось і сьогодні, мешканці прилеглих будинків прийшли на сесію, аби відстояти свою прибудинкову територію, щоб земельна ділянка перейшла на баланс ОСББ. Після довгих дискусій депутати таки передали цю земельну ділянку у постійне користування мешканцям ОСББ.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах