14574
16:28 23.032023

«Нам потрібно підтримати українських переселенців, що рятуються від війни», – Каталін Новак

Політика 11231

“Угорська людина зважди допоможе тому, хто опиниться в біді”,- зазначила в середу на зустрічі з біженцями з України та їх дітьми в Палаці святого Шандора в Будапешті президентка Угорщини.

Глава держави звернула увагу на те, що креативні благодійні осередки країни всі як один згуртувалися в підтримці вимушених переселенців, надають їм повсякчасну допомогу. Каталін Новак заявила, що російсько-українська війна триває вже 13 місяців і принесла для мешкнців регіонів, де проходять бойові дії, повсякденні страждання, а Європі – постійну загрозу.

На зустрічі із президенткою були присутні переселенці та їх діти з Дніпра, Харкова та Донецька.

Каталін Новак виокремила, що необхідно зробити все можливе для того, аби війна якнайшвидше завершилася й розпочався процес мирних перемовин.

Глава держави подякувала всім, хто щодня конкретними діями засвідчує: угорці готові зажди прийти на допомогу тим, хто цього потребує. І нагадала, що Угорщина вже підтримала понад два мільйони переселенців, які вимушено покинули Україну. Каталін Новак заявила, що у квітні знову відвідає Закарпаття, аби надати моральну й матеріальну підтримку мешканцям краю.

Парламентська речниця Українського державного самоврядування в Угорщині Ліліанна Грекса щиро дякувала угорським партнерам за посильну й систематичну поміч.

“Угорці довели, що завжди готові допомогти українцям,- наголосила промовець.- Зараз живемо в таких реаліях, яких нікому не бажаю, коли важлива будь-яка підтримка.”

Глава держави теж щиро дякувала всім, хто так чи інакше сприяє українцям вижити у цій складній ситуації, насамперед католицькому Карітасу, благодійним Мальтійській, Екуменічній, Реформаторській і Баптистській службам допомоги, представникам Червого Хреста.

На зустрічі були присутні також ряд офіційних осіб держави, громадські діячі.

“Подібні зібрання надзвичайно важливі для його учасників, насамперед в моральному плані,- поділилася з Карпатським об’єктивом Ліліанна Грекса.- Вони додають витримки і віри в перемогу за сприянна таких вірних партнерів, як Угорщина”.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах