14642
16:36 19.042023

Румунія змінила понад 30 законів для допомоги українцям із часу повномасштабного вторгнення росії в Україну

Політика 4518

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, його заступник Василь Дем’янчук та начальник управління міжнародних та регіональних зв’яків Закарпатської обласної ради Василь Маковський зустрілися з румунським політиком, депутатом, президентом Союзу Українців Румунії (СУР) Миколою-Мирославом Петрецьким. Румунська делегація сьогодні також вирушає до Києва на Міжнародний саміт міст і регіонів «Партнерство задля перемоги». Володимир Зеленський має намір особисто поспілкуватися із закордонними партнерами українських областей і висловити їм подяку за надану підтримку. Від Закарпаття до столиці прибудуть партнери з Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії і Австрії.

Із Союзом Українців Румунії Закарпатська обласна рада має давню тісну співпрацю. У її рамках налагоджено співробітництво між установами і організаціями обох країн, відбувався обмін досвідом, культурні та мистецькі фестивалі, освітні, наукові та інші проєкти.

З початку вторгнення росії в Україну Румунія, особливо прилеглі до кордону із Закарпаттям повіти, надавали дієву підтримку українським біженцям, надсилали гуманітарні вантажі внутрішньо переміщеним особам у нашій області і постраждалим регіонам.

«Із самого початку повномасштабної війни ми відкрили фонд для підтримки України і вже через кілька годин після перших бомбардувань 24 лютого почали надавати гуманітарну підтримку українським громадянам. Усі офісні приміщення організації були перетворені на центри допомоги біженцям, яких у країні в перші місяці було зафіксовано понад 2,5 млн. Наразі тут залишається понад 120 тис. українців. Протягом минулого року СУР направив 8 тисяч тонн гуманітарних конвоїв. В Україні не існує регіону, якому б із початку війни Румунія не надала гуманітарну допомогу. Понад 30 законів в Румунії було змінено для фінансової та іншої допомоги вашим людям. Для внутрішньо переміщених осіб, які оселилися на Закарпатті, від нас надійшло понад 400 вантажівок речей першої необхідності», – зазначив президент СУР Микола-Мирослав Петрецький.

За його словами, і зараз румунці в усіх повітах співпрацюють з представниками Закарпатської обласної ради, ОВА та місцевими громадами. Наразі Румунія – чи не єдина держава в Європі, яка розробила тривалу офіційну стратегію підтримки України на різних рівнях.

Володимир Чубірко в особі Миколи-Мирослава Петрецького подякував уряду та парламенту Румунії, усім громадянам країни за допомогу. Він висловив сподівання на подальші спільні проєкти Закарпаття і СУР найближчим часом, після нашої перемоги, а також після вступу України до Європейського Союзу.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини