14816
12:44 7.062023

Закарпаття може отримати партнера-регіон у Фінляндії

Політика 4253

Про це сьогодні у рамках фінальної конференції проєкту – Сучасна прикордонна інфраструктура – успішний карпатський регіон «MOBI» домовилися голова Закарпатської облради Володимир Чубірко та голова Південної Кареліі Сату Сіканен.

У ході розмови йшлося про ситуацію у країні, про вимушених переселенців, про потенціал розвитку фінського бізнесу на Закарпатті у центрі Європи. Як один із аргументів голова облради навів той факт, що ми — єдина область, у якій є колія, що з’єднує європейські кордони: угорський, словацький та румунський. А також — назвав практичний інструмент співпраці у вигляді європейського об’єднання територіального співробітництва ТИСА.

У свою чергу Сату Сіканен розповіла про практики прикордонної співпраці у Фінляндії, співпрацю держави й бізнесу, тощо.

Відтак сторони обговорили потенційну поїздку до Фінляндії та деталі підписання угоди про співпрацю між Закарпатською обласною радою та Південною Карелією.

“Пані голова Південної Карелії запросила делегацію облради на зустріч із представниками регіону у місті Лаппеенранта. Це — абсолютно новий географічний напрямок розвитку міжнародних зв’язків для Закарпаття і новий партнер, який готовий нас підтримувати”, — повідомив голова облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах