14825
12:48 9.062023

Угорщина може долучитися до коаліції з гуманітарного розмінування України

Політика 4120

Гуманітарне розмінування – місія, до якої може долучитися Угорщина, котра сама пройшла такий процес щодо власних територій після балканського конфлікту.

Про це заявив Віктор Микита голова Закарпатської ОДА.

«Навіть сьогодні сусідня країна все ще має близько 50 квадратних кілометрів, що забруднені вибухонебезпечними предметами. В Україні майже 180 тисяч квадратних кілометрів усіяні мінами та боєприпасами, які не розірвалися. Тож нам потрібен цей досвід і підтримка у вигляді сил та засобів розмінування», – написав він у фейсбуці.

Голова Закарпатської ОВА під час зустрічі з заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентським державним секретарем Левенте Модьором порушив це питання й закликав приєднатися до коаліції з розмінування України.

«Разом із народною депутаткою Юлія Гришина запропонували угорським регіонам у межах формату територіальних об’єднань або Палати регіону Конгрес місцевих та регіональних влад приєднатися до цієї місії, розробити програми підтримки деокупованих територій і гуманітарного розмінування.

Маємо розуміння та підтримку від пана Левенте Модьора. Упевнений, що наша комунікація трансформується в ефективні рішення, які допомагають українцям долати наслідки збройної агресії країни-терориста», – додав Микита.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах