14885
09:26 20.062023

Керівництво Закарпатської ОВА та облради зустрілося з віцемаршалеком Люблінського воєводства

Політика 4301

Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА від імені очільника області Віктора Микити та всіх краян подякував представникам польської делегації за візит, постійну підтримку України й увагу до нашого регіону.

Сторони обговорили ключові перспективи майбутньої співпраці, зокрема у сферах соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури та цифровізації.

«Закарпаття готове впроваджувати нові ініціативи спільно з міжнародними партнерами, налагоджувати важливі контакти, а також ділитися власним досвідом. Також ми вітаємо започаткування співпраці між нашою Академією культури і мистецтв та Люблінським університетом імені Марії Кюрі-Склодовської», – зазначив Петро Добромільський.

За його словами, талановита молодь краю, наші творчі колективи, зокрема й релоковані з інших регіонів України, постійно розвиваються, тож повинні мати можливість показувати це всьому світу, тому така взаємодія на користь і Закарпаттю, і польському місту.

Також під час зустрічі йшлося про допомогу вимушеним переселенцям, лікування та реабілітацію військових, а також про відновлення ментального здоров’я постраждалих від війни.

Як повідомив заступник голови ОВА, ці питання сьогодні пріоритетні, над ними в регіоні працюють під патронатом Президента Володимира Зеленського і його дружини Олени Зеленської, за підтримки уряду та за тісної співпраці з громадами, громадськими організаціями й міжнародними партнерами.

Насамкінець сторони домовилися напрацювати механізми спільної подальшої роботи за напрямками, які обговорили в межах візиту польської делегації на Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах