14936
14:51 29.062023

Ужгород готується до налагодження партнерських зв’язків із польським містом Люблін

Політика 4398

Голова Закарпатської облради Володимир Чубірко провів робочу зустріч із представниками Ужгородської міської ради щодо налагодження партнерських зав’язків між містами Ужгород та Люблін. Координує комунікаційні процеси Іван Грицак, український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Чеській Республіці, Генеральний консул України в місті Любліні (2003 – 2007 рр., 2012 – 2015 рр.).

На нараді обговорили етапи побудови міжнародних зв’язків між містами та впровадження спільних транскордонних проєктів. Окремо йшлося про підготовку договірних документів, про партнерську співпрацю між містами, організацію та проведення комунікаційних заходів. Наголошувалося, що Ужгородська міська рада вже звернулася із ініціативою до президента міста Люблін Кшиштофа Жука щодо прагнення у такому співробітництві. Наразі йдеться про можливість розроблення і реалізації спільного транскордонного проєкту у рамках програми Польща -Україна щодо закупівлі за європейські кошти для Ужгорода екологічних електричних автобусів. 

Іван Грицак підтвердив свою готовність використати особисті давні дружні зв’язки задля втілення намічених планів. Володимир Чубірко окреслив присутнім посадовцям ОВА та міськради алгоритм подальших спільних дій та запевнив у всебічному сприянні з боку обласної ради такої потрібної у сьогоденні ініціативи.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах