14977
16:53 14.072023

Міський голова Ужгорода матиме чотирьох заступників

Політика 14096

У п’ятницю, 14 липня, відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. На порядку денному в міських обранців було з десяток питань.

Перед початком засідання, вже традиційно, нагороджували юних спортсменів. Цього разу – вихованців ватерпольного клубу «Ужгород», срібних призерів чемпіонату України з водного поло серед юніорів 2007 р.н. та молодших, а також їхніх тренерів.

Відтак перейшли до порядку денного. Насамперед проголосували за розпуск виконавчого комітету міської ради. Далі затвердили кандидатури на посади заступників міського голови та на посаду керуючого справами виконавчого комітету, а також утворення виконавчого комітету в новому складі.

Тож згідно із затвердженим рішенням заступниками міського голови стали: 

Вадим Борець, Іван Дуран, Іван Завидняк, Євген Плавайко.

– Є певні політичні домовленості. Я вважаю, що такі зміни підуть нам на користь, – зазначив міський голова Богдан Андріїв. – Прийшли два депутати Закарпатської обласної ради (ред. – мова про Івана Дурана, Євгена Плавайка). Іван Завидняк працював у Департаменті економіки Закарпатської облради. Є досвід, розуміння, бачення… Думаю, це тільки піде на користь та розвиток нашої громади. 

На посаді керуючого справами виконкому затвердили Василя Пинзеника. 

Що стосується виконавчого комітету Ужгородської міської ради VІІІ скликання, то, за інформацією пресслужби Ужгородської міської ради, у новому складі буде 10 осіб:

– Андріїв Богдан Євстафійович – міський голова;

– Чорній Ігор Ігорович – секретар міської ради (за посадою);

– Борець Вадим Олександрович – заступник міського голови (за посадою);

– Завидняк Іван Іванович – заступник міського голови (за посадою);

– Дуран Іван Петрович – заступник міського голови (за посадою);

– Плавайко Євген Васильович – заступник міського голови (за посадою);

– Пинзеник Василь Васильович – керуючий справами виконавчого комітету міської ради (за посадою);

– Гуй Сергій Олексійович;

– Погорєлов Артем Вікторович;

– Прозор Наталія Євгенівна.

Варто зазначити, що окремим рішенням депутати припинили повноваження заступника міського голови Артема Погорєлова та керуючого справами виконкому Ігоря Фартушка. Відомо, що вони очолять новостворені департаменти в Ужгородській міській раді. Проголосували й за припинення повноважень заступник міського голови Василя Гомоная із 31 серпня 2023 року – у зв’язку зі звільненням за власним бажанням.

Також на цій сесії депутати внесли зміни до низки міських програм. Йдеться про медичне забезпечення ветеранів, інвалідів Другої світової війни та учасників бойових дій на 2023 – 2026 роки; пільговий відпуск лікарських засобів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення; забезпечення мешканців м. Ужгород імплантами для надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху тощо.

Насамкінець затвердили депутатські звернення, які стосувалися скасування підвищення ціни на електроенергію для побутових споживачів, а також звернення щодо критичних наслідків для міського водоканалу внаслідок невстановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2023 рік.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах