14989
17:44 18.072023

Ужгород підписав угоду про співпрацю зі ще одним словацьким містом

Політика 4477

Поважська Бистриця (Словацька Республіка) – відтепер серед міст-побратимів Ужгорода.

Угоду про співробітництво сьогодні підписали міський голова Ужгорода та мер Поважської Бистриці Карол Янас. Це вже 24-те місто-побратим обласного центру Закарпаття.

Поважська Бистриця – промислове місто в північно-західній Словаччині з населенням понад 38 000 людей. Зокрема, розповів Карол Янас, ще кілька сотень українців там прийняли після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Додав, що біженців забезпечили всім необхідним, допомогли працевлаштуватися.

Міський голова подякував за допомогу людям, які втратили домівки чи були змушені покинути рідні місця через загрози війни, висловив вдячність словацькому народу, уряду Словаччини за підтримку України в нелегкій боротьбі з російським агресором. Богдан Євстафійович додав, що хоч Ужгород і є відносно безпечним тиловим містом, однак, відчуває війну, співпереживає, надаючи допомогу переселенцям, військовим, живе, працює та навчається під звуки сирен повітряної тривоги, несе болючі втрати – майже щотижня прощаються із загиблими захисниками-ужгородцями, які загинули на війні.

Спілкувалися також про те, чим живе Поважська Бистриця, які в місті є проблеми тощо.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах