ko.net.ua

На Закарпатті з гуманітарною місією перебував Держсекретар Міністерства економіки Словаччини Петер Швец

Урядову делегацію Словаччини на чолі з Держсекретарем на Закарпатті зустрів голова голова Закарпатської обради Володимир Чубірко. Відтак сторони взяли участь у ряді спільних заходів. У складі словацької делегації також перебував радник Премֹєр-міністра Словаччини з питань України Едуард Бураш.

Спочатку сторони провели робочу зустріч у Генеральному консульстві Словаччини в Ужгороді.

Відтак після невеличкої екскурсії містом поспілкувалися у Закарпатській обласній раді.

Володимир Чубірко ознайомив гостей із актуальним станом справ у області та планами і проектами, спрямованими на реабілітацію військових та підтримку ВПО. Держсекретар Мінекономіки зі свого боку пообіцяв розглянути можливість допомоги у згаданих ініціативах голови облради.

Відтак делегація оглянула релоковане підприємство з Краматорська ТОВ “Фурлендер віндтехнолоджі”, що спеціалізується на виробництві турбін для вітряків. Наразі тут триває процес організації виробництва.

За тим — відвідали школу-інтернат у Великому Березному, де наразі перебувають переселенці зі сходу України. Починаючи з березня 2022 року заклад прийняв близько 3000 українців, які втікали від війни. Частина з них продовжує залишатися тут і нині.

У ході візиту від Уряду Слолваччини, всесвітньої мережі Адвентистського агентства допомоги та розвитку ADRA (здійснює свою діяльність у понад 130 країнах світу) та компанії Amazon інтернату презентували 100-ватний дизельний генератор, гуманітарний вантаж – кухню, душові кабіни, посуд та інші необхідні речі.

За словами представників ADRA, з часу війни організація передала Україні 55 каміонів допомоги, у тому числі медикаментів та продуктів харчування.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.