ko.net.ua

На Закарпатті вперше в Україні стартували консультації з представниками національних спільнот. Фото

На Закарпатті вперше в Україні стартували консультації з представниками національних спільнот у межах реалізації основних міжнародних стандартів щодо захисту їхніх прав та впровадження Концепції Державної цільової національно-культурної програми «Єдність у розмаїтті».

Для нас це знаково, адже в країні саме наш регіон є найбільш мультинаціональним і полікультурним. Ця зустріч була конструктивною та ефективною з точки зору залучення представників національних спільнот і питань, які розглянули.

Під час заходу обговорили потреби, становище нацменшин Закарпатської області, імплементацію відповідного закону та представили основні положення Державної програми.

У консультаціях також узяли участь заступники міністра освіти і науки, керівники профільних департаментів обласної військової адміністрації, фахівці ДЕСС, Офісу Ради Європи в Україні, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, представники національних меншин (спільнот) і громадських організацій.

Комунікація – це інструмент для пошуку ефективних рішень на всіх рівнях. Упевнений, що напрацювання під час таких заходів дадуть можливість сформувати пакет конструктивних пропозицій до нормативних документів, які стосуються національних спільнот країни, з урахуванням пропозицій наших міжнародних партнерів.

Віктор Микита – голова Закарпатської ОДА