15179
08:51 9.092023

Спільна заява Товариства угорської культури Закарпаття і Демократичної спілки угорців України щодо поправок до Закону «Про національні меншини», прийнятих у першому читанні

Політика 3090

Товариство угорської культури Закарпаття і Демократична спілка угорців України із жалем констатують, що пропозиції угорських організацій і цього разу не були взяті до уваги при внесенні змін до Закону. У прийнятому в першому читанні тексті змін до Закону вилучено один із важливих критеріїв визначення національних меншин – те, що їхні представники традиційно проживають на території України. Це зрештою призводить до вихолощення поняття національної меншини та виключення будь-яких колективних прав, пов’язаних з нацменшинами. Низка положень Закону мають дискримінаційний чи просто декларативний характер, що дозволяє їх довільне тлумачення.

Прийняті в першому читанні поправки і надалі не забезпечують прав нацменшин, гарантованих Конституцією та міжнародними документами, а також не відновлюють раніше існуючі права національних меншин.

               Василь Брензович, голова Товариства угорської культури Закарпаття

                           Ласло Зубанич, голова Демократичної спілки угорців України

                                                         м. Ужгород

                                                         8 вересня 2023 року

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах