15324
08:45 9.112023

У Румунії обговорили питання будівництва мостового переходу через річку Тиса

Політика 2909

Перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький у складі української делегації у м. Сігету-Мармацієй узяв участь у зустрічі експертів двох країн щодо вирішення питань будівництва мостового переходу через річку Тиса на українсько-румунському державному кордоні між населеними пунктами Біла Церква — Сігету-Мармацієй.

Для ефективної комунікації учасники прийняли рішення про створення робочої групи, щоб максимально прискорити вирішення всіх питань, що стосуються будівництва, дозволів тощо. До її складу увійшли всі зацікавлені та відповідальні за реалізацію проєкту структури та відомства. У межах зустрічі учасники також відвідали будівельний майданчик, оглянули хід робіт.

«Румунська сторона поставила перед собою дуже амбітну мету – до осені 2024 року завершити будівництво мосту через Тису та пункту пропуску на своїй території, – прокоментував Мирослав Білецький. – Наше завдання зараз – оптимізувати роботу, щоб якомога швидше виготовити проєкт і розпочати зведення пункту пропуску на українському боці».

За його словами, актуальність питання розбудови прикордонної інфраструктури для Закарпаття важко переоцінити. Особливо у контексті історичного рішення Єврокомісії про початок перемовин з Україною щодо вступу у ЄС.

«Відкриття нових пунктів перетину дозволить зменшити навантаження на інші КПП, скоротити черги, більш рівномірно розподілити рух автомобільними коридорами. Створення умов для перетину кордону для вантажного транспорту дуже потрібне для країни загалом і Закарпаття зокрема», – наголосив перший заступник голови ОВА.

З румунської сторони в обговоренні взяли участь Державний секретар Міністерства транспорту та інфраструктури Ірінел Скріостяну, голова повітової ради округу Марамуреш Іонел Богдан, представники Міністерства транспорту та інфраструктури, Національної компанії з управління автомобільними дорогами, представники місцевої влади; з української – фахівці Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, обласної Служби відновлення та розвитку інфраструктури та Закарпатської митниці.

Про це інформує Закарпатська військова державна адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У вищій лізі чемпіонату Закарпаття з футболу зіграно три поєдинки третього туру
12:08
Понад 2,27 млрд гривень надійшло до місцевих бюджетів Закарпаття протягом першого кварталу 2024 року
11:33
На Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
11:03
Загоряння двох закинутих будівель ліквідували закарпатські рятувальники впродовж доби
10:55
Закарпаття втратило ще одного Героя: на війні загинув Олег Беца
10:53
Розтрата майже 3 млн грн на ремонті доріг – в Ужгороді спеціалісту з технагляду повідомлено про підозру
10:43
Ужнівці виграли обласну універсіаду з мініфутболу
10:34
Мукачево відзначило Міжнародний день танцю благодійним концертом, зібравши майже 30 тисяч гривень на ЗСУ
10:10
У Виноградові горів автомобіль
10:04
3-тя ОШБР проводить рекрутингову інформаційну кампанію містами України
09:17
Всі новини