15413
14:22 12.122023

В Ужгороді відбулася чергова сесія міськради

Політика 6580

У вівторок, 12 грудня, відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. В залі зареєструвалися 32 депутати.

Перед початком роботи сесії міський голова Богдан Андріїв, з нагоди Дня місцевого самоврядування, нагородив Почесними грамотами Закарпатської обласної військової адміністрації депутатів: Ірину Азізян, Марію Бадиду, Аллу Чернобук та Ярослава Глаголу.

Також Богдан Євстафійович подякував за багаторічну сумлінну роботу керівнику комунального підприємства «КАТП-072801» Василю Грамотнику.

Відтак заступник начальника Західне міжрегіональне управління НАДС Микола Трофименко вручив подяку очільниці кадрової служби Ужгородської міської ради Олені Макарі.

Після цього заслухали мешканців «компотного» району Ужгорода, які заявили, що перекривають свою вулицю для вантажівок, які перетворили її на суцільне болото.

– Наші вулиці не асфальтовані, а вантажівки вже їх розбили так, що люди не можуть вийти зі своїх хат, оскільки болота по коліна, – заявив один із мешканців району.

Тож після численних скарг міський голова пообіцяв, що буде обмежено рух великогабаритного транспорту, особливо в осінньо-зимовий період, для цього району.

Перейшовши до порядку денного, депутати розглянули звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади за січень-вересень 2023 року. Варто зазначити, що в документі проаналізовані результати основних показників економічного і соціального розвитку міста. Тож до бюджету Ужгородської міської територіальної громади за 9 місяців 2022 року зараховано 1 млрд 673,5 мільйона гривень, із них: податки, збори – 1 млрд 409,4 мільйона гривень, офіційні трансферти – 264,1 мільйона гривень. Найвагомішим джерелом надходжень до бюджету є податок на доходи фізичних осіб – 933 мільйони 400 тисяч гривень. До бюджету надійшло також 272 мільйони 100 тисяч гривень місцевих податків і зборів.

В Ужгород релокувалося понад 189 підприємств, із них 104 – юридичні особи та 85 – фізичних осіб, які вже офіційно перереєструвалися і здійснюють підприємницьку діяльність. Із загальної кількості релокованих підприємств у місті найбільшу частку займає ІТ-кластер, наступні позиції – діяльність у сфері надання послуг та гуртово-роздрібна торгівля.

Також у документі зазначається, що в Ужгороді створено індустріальний парк «Ужгород», який включено до реєстру індустріальних (промислових) парків, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 року.

Далі депутати проголосували за виділення 2,6 мільйона гривень із бюджету Ужгорода для виплати одноразової матеріальної допомоги та допомоги для розв’язання соціально-побутових питань членам сімей загиблих/померлих Захисників України.

Окремими рішеннями міські обранці внесли зміни до низки міських цільових програм, зокрема: до Програми фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгород на 2020 – 2023 роки; до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2023-2025 роки; до Програми охорони навколишнього природного середовища міста Ужгород на 2023-2025 роки; до комплексної Програми відновлення історичного центру м. Ужгорода на 2021-2023 роки; до Програми капітального ремонту житлового фонду у м. Ужгород на 2023-2027 роки тощо.

Також варто зазначити, що на лікування та реабілітацію двом десяткам ужгородців виділили із міського бюджету близько 500 тис. грн.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини