ko.net.ua

З півсотні актуальних питань розглянуто на засіданні виконкому Хустської міської ради – першому у 2024 році

Сьогодні, 26 січня, відбулося перше у цьому році засідання виконавчого комітету Хустської міської ради Закарпатської області. Так, майже півсотні питань із життєдіяльності міста розглянуто. Стартували з освітніх питань.

Спершу члени виконавчого комітету говорили про вартість харчування дітей у Навчально-реабілітаційному центрі Хустської міської ради впродовж 2024 року. Відтак із 1-го лютого з міського бюджету, зокрема для дітей дошкільної ланки на 3-разове харчування витратять 47 грн. за 1 діто/день, для дітей початкової ланки 3-разове харчування становитиме 50 грн. за 1 діто/день, а 5-разове для таких дітей – 87 грн. за 1 діто/день.

Відкриття додаткових штатних одиниць у закладах освіти Хустської територіальної громади – продовжило роботу виконкому. Так, проєктом рішення передбачено внести зміни до штатного розпису закладів загальної середньої освіти Хустської міської територіальної громади з 1 січня 2024 року, ввівши додаткові ставки у:

– Копашнівському ЗЗСО I-III ст. посаду сторожа (1 ставка);

– Хустській СШ I-III ст. №1 ім. А.Волошина посаду заступника директора з навчально-виховної роботи (0,5 ставки);

– Хустському ліцеї №3 посаду асистента вчителя (1 ставка);

– Олександрівському ЗЗСО I-III ст. посаду асистента (1 ставка).

Таким чином керівникам цих закладів доручено внести зміни до тарифікаційного списку з урахуванням змін у їх штатних розписах.

У ході засідання йшлося про затвердження показників для віднесення до груп за оплатою праці керівних працівників клубних закладів культури Хустської міської територіальної громади; затвердження кошторисної документації на Утримання мереж зовнішнього освітлення та робочого проєкту «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Сливова в м. Хуст, Закарпатської області». Щодо останнього, то загальна кошторисна вартість проєкту – 44946,462 тис.грн., в тому числі будівельні роботи – 36710,759 тис. грн., інші витрати – 8235,703 тис. грн..

Опісля надано дозволи як на проведення ремонтних робіт орендованого приміщення у Липчі, так й на розташування та розроблення паспорта прив’язки ТС для здійснення підприємницької діяльності в м. Хуст, по вул. Пирогова, б/н.

Крім того, погоджено штатний розпис КП «Хустпроект» на 2024 рік та Хустського ВУВКГ з 01.01.2024 р.. Останньому – й режим (графік) подачі питної води для споживачів Хустського ВУВКГ з 25.01.2024 р.. Відтак за проєктом рішення графік буде наступний:

Примітка: На період воєнного, надзвичайного стану або під час дії форс мажорних обставин та виникненні аварійних ситуацій на водопровідних мережах та об’єктах (джерелах) подачі питної води, Хустське ВУВКГ може обмежити водопостачання у відповідних районах міста або знизити тиск води в мережі централізованого водопостачання.

Структуру та чисельність працівників КНП «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2024 рік в кількості 259,5 шт.од. також погоджено нині членами виконавчого комітету. Актуальне сьогодні й затвердження суми на проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни. Що присутні й зробили.

Про організацію громадських робіт на території Хустської територіальної громади у 2024 році також на засіданні не оминули увагою. Так, затвердили перелік видів громадських робіт, які мають суспільно-корисну спрямованість, відповідають потребам територіальної громади, сприяють соціальному розвитку, що будуть організовуватись та проводитись на території Хустської територіальної громади у 2024 році за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття і без залучення коштів місцевого бюджету.

Традиційно йшла мова про надання матеріальної допомоги афганцям з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав; про надання мешканцям Хустської територіальної громади статусу громадянина, який постійно проживає, працює (навчається) на території гірського населеного пункту; про надання матеріальної допомоги 90-річним та потребуючим, здебільшого – на лікування.

Соціальні ж питання завершили роботу виконкому ради. Говорили про:

Про це інформує пресслужба Хустської міської ради.