ko.net.ua

Краловоградецький край долучиться до будівництва реабілітаційного центру для військових

Проєкт будівництва реабілітаційного центру для військових «4.5.0 Recovery Center» делегація Закарпатської обласної ради сьогодні презентувала в чеському місті Градец Кралове. Керівництво Краловоградецького краю підтримало ініціативу й профінансує частину будівельних робіт.

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай подякував Мартіну Мервічеку Martin Červíček, гетьману Краловоградецького краю, за надану Закарпаттю підтримку. Діти військових зі 128-ої бригади минулоріч оздоровлювалися в одному з чеських курортів. А два 50-тимісні автобуси, передані нашими чеськими партнерами, й нині успішно працюють на користь Збройних сил України.

Говорили під час зустрічі також про війну між Україною та Росією, особливості прийняття Закону про мобілізацію, гуманітарну ситуацію. Загалом, чехи активно цікавляться подіями в нашій державі та обіцяють посилювати свою підтримку Україні.

Перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета ознайомив чеську делегацію з роботою Європейського об’єднання територіального співробітництва ТИСА – з вже реалізованими на Закарпатті проєктами та напрацюваннями, які прагнемо втілити найближчим часом у життя.