15650
14:43 27.022024

Володимира Кащука відсторонили від виконання обов’язків мера Хуста

Політика 5499

27 лютого у Хусті кипіли пристрасті. На позачергове засідання зібралися депутати Хустської територіальної громади, аби обговорити питання про висловлення недовіри міському голові.

Ще 12 лютого представники семи з восьми фракцій подали звернення про скликання сесії із порядком денним про висловлення недовіри міському голові. Володимир Кащук відреагував на нього, видавши відповідне розпорядження про скликання депутатів. У ньому йдеться: «Розглянувши звернення депутатів Хустської міської ради VІІІ скликання за вхідним номером 377/02-12 від 12.02.2004 року щодо скликання позачергової сесії Хустської міської ради повідомляємо, що позачергова сесія Хустської міської ради буде скликана у відповідності із статтями 42 та 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламентом Хустської міської ради».

Засідання було призначено на 27 лютого.

Відтак у цей день о 10 годині депутати зібралися у сесійній залі. Більшість обранців віддали свої голоси за припинення повноважень міського голови. Наразі його функції поки що виконуватиме секретар міськради Василь Губаль.

Отримати коментарі «Карпатському об’єктиву» поки що від жодної зі сторін конфлікту не вдалося.

Утім депутати зазначили, що причиною розбіжності в думках передусім стало декілька питань, які непокоять мешканців територіальної громади. Це – висока заробітна плата Володимира Кащука, недостатнє фінансування бійців, які несуть службу у складі ТРО від Хустської ТГ та виконують бойові завдання у східних областях України, ігнорування думки громадськості у прийнятті рішень, земельні питання, занепад комунальної інфраструктури як самого Хуста, так і сіл, які приєдналися до міста, а також ряд інших.

Тож під час позачергової сесії VІІІ скликання депутати підтримали питання «Про висловлення недовіри та дострокове припинення повноважень Хустського міського голови Кащука Володимира Павловича». Одразу ж після завершення голосування і прийняття рішення мер покинув сесійну залу.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах